«Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι τώρα και σας παρακαλώ να είστε ασφαλείς. Δεν είναι παιχνίδι. Αυτοί οι άνθρωποι πήραν όπλα με πυρομαχικά», δήλωσε ο Λι σε βίντεο που καταγράφηκε στις 6 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα με τα γεγονότα του Καπιτωλίου.

Το βίντεο παίχτηκε κατά τη διάρκεια της εικονικής ετήσιας τελετής για την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, αναφέρει το Hollywood Reporter.

Ο Λι πρόσθεσε: «Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά άνθρωποι θα σκοτωθούν εξαιτίας αυτής της βλακείας. Αυτός ο πρόεδρος θα μείνει στην ιστορία με τους όμοιους του Χίτλερ. Αυτοί οι τύποι θα γραφτούν στη λάθος πλευρά της ιστορίας.»

Κατά το παρελθόν, ο Λι έχει ασκήσει έντονη κριτική στον Τραμπ. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ πέρσι, δήλωσε ότι θα «μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.»

Όταν δέχτηκε το πρώτο του Βραβείο Όσκαρ το 2019, ο Σπάικ Λι μίλησε έμμεσα κατά της επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να ονομάσει τον τότε πρόεδρο.

«Οι προεδρικές εκλογές του 2020 πλησιάζουν. Ας κινητοποιηθούμε όλοι», δήλωσε ο Λι όταν δέχτηκε το βραβείο του. «Ας είμαστε όλοι στη δεξιά πλευρά της ιστορίας. Κάντε την ηθική επιλογή μεταξύ αγάπης και μίσους.»

Τότε, ο Τραμπ χρησιμοποίησε το Twitter για να απαντήσει στην ομιλία του Λι: «Θα ήταν ωραίο αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του, ή ακόμα καλύτερα δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν επιχειρεί ρατσιστική επίθεση στον πρόεδρό σας.»

Πηγή: Hollywood Reporter.

Διαβάστε ακόμα:

Η Κίρα Νάιτλι δήλωσε πως δεν θα ξαναπαίξει σε ερωτικές σκηνές σκηνοθετημένες από άνδρες