Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα Παρασκευή από την προβολή του «Bird Box», της ταινίας-φαινόμενο του Netflix και όπως υπολογίζεται, μέχρι σήμερα την έχουν παρακολουθήσει 80 εκατ. άνθρωποι!

Θέλει το Netflix να κρυφτεί και η χαρά δεν το αφήνει! Έτσι, παρόλο που η πλατφόρμα streaming δεν συνηθίζει να ανακοινώνει θεάσεις, αυτή τη φορά κάνει δικαίως μια εξαίρεση, αφού έχει κάθε λόγο να «υπερηφανεύεται» για τις μεγάλες επιτυχίες της.

Τα στατιστικά για το τελευταίο τετράμηνο του 2018 δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη και αποδεικνύουν ότι το θρίλερ της Σουζάνε Μπίερ με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ συνεχίζει τη σαρωτική του πορεία. Να θυμίσουμε ότι η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 21 Δεκεμβρίου 2018 και την πρώτη μόνο εβδομάδα την είδαν 45 εκατ. λογαριασμοί!

Σύμφωνα με τα στατιστικά υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα Παρασκευή, άλλα 35 εκατ. λογαριασμοί έχουν παρακολουθήσει την επιτυχημένη ταινία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θεατών σε 80 εκατομμύρια!

Όσοι δεν έχετε δει ακόμα το «Bird Box», να αναφέρουμε ότι η Σάντρα Μπούλοκ είναι μια μητέρα που μαζί με τα δύο παιδιά της, το Αγόρι και το Κορίτσι κυκλοφορούν με δεμένα μάτια σε δάση και ποτάμια για να γλιτώσουν από ένα τέρας, που αν το δεις αυτοκτονείς.

Η επιρροή της ταινίας ήταν τέτοια που δημιούργησε την τάση, γνωστή στα social media ως Bird Box Challenge, κατά την οποία το κοινό κυκλοφορεί με καλυμμένα μάτια μέσα στο σπίτι και έξω στο δρόμο. Πρόσφατα το Google μάλιστα έκανε γνωστό ότι ανανέωσε τους κανονισμούς του και καλεί τους χρήστες του YouTube να αφαιρέσουν από το κανάλι τους βίντεο με επικίνδυνο περιεχόμενο που μπορεί να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων και των γύρω τους.

Εκτός από τα σαρωτικά νούμερα του «Bird Box» το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα και τα στατιστικά των «You» και «Sex Education» τα οποία έχουν δει 40 εκατ. λογαριασμοί τις 4 πρώτες εβδομάδες προβολής τους.

Να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα υπολογίζει τη θέαση όταν ο λογαριασμός έχει παρακολουθήσει το 70% της ταινίας ή του επεισοδίου.