Πάνω που προσπαθούσαμε να χωνέψουμε ότι ο Ντέιβιντ Φίντσερ θα σκηνοθετήσει το σίκουελ της ταινίας «World War Z», τελικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο σκηνοθέτης ασχολείται με το συγκεκριμένο πρότζεκτ από το 2016, ωστόσο οι συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις στον προγραμματισμό έφεραν και το οριστικό τέλος. Παρότι δεν θεωρείται απίθανο σε κάποια στιγμή να «ξεθαφτεί», η εκδοχή του Φίντσερ φαίνεται πως έχει «πεθάνει».

H είδηση της ακύρωσης της ταινίας δημoσιεύθηκε στο Playlist: «Η Paramount απλώς "σερνόταν" με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2018 ή του 2019 όσον αφορά στην κυκλοφορία της ταινίας, αλλά ποτέ δεν τολμούσε να την επαναφέρει κανονικά στο πρόγραμμα», αναφέρει το ρεπορτάζ που εξηγεί επίσης ότι παρά τις μακροχρόνιες προετοιμασίες για γυρίσματα σε πέντε διαφορετικές χώρες, δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως από την παραγωγή, οπότε δεν έγιναν ποτέ και οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού. 

Σύμφωνα με όσα λέγονταν μέχρι σήμερα, η έναρξη των γυρισμάτων είχε οριστικοποιηθεί για τον Ιούνιο του 2019 με τον Μπραντ Πιτ να επιστρέφει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιτ και Φίντσερ έχουν ξανασυνεργαστεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, στα «Se7en» (1995), «Fight Club» (1998) και «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον »(2008).

Παρότι τα σχέδια για το σίκουελ ναυάγησαν, θυμίζουμε ότι η πρώτη ταινία «World War Z» τα πήγε εξαιρετικά στο παγκόσμιο box office, συγκεντρώνοντας εισπράξεις 540 εκατ. δολαρίων. Η υπόθεσή της περιστρεφόταν γύρω από τον Gerry Lane (Μπραντ Πιτ) o οποίος ως εργαζόμενος στον ΟΗΕ προσπαθεί να σταματήσει μία καταστροφική πανδημία που ανατρέπει κυβερνήσεις, στρατούς και απειλεί να αποδεκατίσει την ανθρωπότητα.