Μία εβδομάδα πριν το «The Walking Dead» επιστρέψει στη μικρή οθόνη για το δεύτερο μισό της ένατης σεζόν του, το δίκτυο AMC ανακοίνωσε τη δέκατη σεζόν, που θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Δεν ήταν ακριβώς έκπληξη η ανακοίνωση της σειράς, καθώς παρά την πτώση της τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια παραμένει πολύ δημοφιλής – πέρυσι ήταν η πρώτη σε παράνομα downloads μέσω torrents. Ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο διευθύνων σύμβουλος του AMC Τζος Σάπαν είχε δηλώσει ότι ο κόσμος της σειράς, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα παραμείνει στην οθόνη για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμη.

Η αποχώρηση του πρωταγωνιστή Άντριου Λίνκολν μετά από τα πρώτα επεισόδια της ένατης σεζόν φαίνεται πως έδωσε την ευκαιρία για ένα restart, καθώς στο σενάριο έγινε ένα χρονικό άλμα έξι ετών και προετοιμάστηκε το έδαφος για την εμφάνιση των πιο τρομαχτικών «κακών» της σειράς μέχρι σήμερα, των Whisperers. Είναι εκείνοι που εμφανίζονται και στο παρακάτω βίντεο ανακοίνωσης της 10ης σεζόν.

Όσο για τον Ρικ Γκράιμς του Άντριου Λίνκολν, μπορεί να μην επιστρέψει ξανά στη σειρά, αλλά θα πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες που θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο του «The Walking Dead». Για την Ελλάδα, το ραντεβού με τα νέα επεισόδια της 9ης σεζόν έχει οριστεί για τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στις 22.45 στο Fox.