Από Σέρλοκ Χόλμς ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς γίνεται Mr. Brexit.

Πιο συγκεκριμένα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του HBO «Brexit», στην παραγωγή της οποίας συμμετέχουν και τα Channel 4 και BBC. 

H πρεμιέρα της ταινίας με την υπογραφή του Τόμπι Χέινς έχει προγραμματισθεί για τις 19 Ιανουαρίου 2019 και έχει θέμα τη δράση του Ντόμινικ Κάμινγκς, επικεφαλής του Vote Leave, της καμπάνιας υπέρ του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία.

Το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ ταινίας στο οποίο ο Βρετανός ηθοποιός, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εμφανίζεται ως άλλος Ντόμινικ Κάμινγκς με το twitter να αντιδρά έντονα. 

Για την ακρίβεια, αρκετοί χρήστες χαρακτήρισαν την ταινία ως ένα κακό αστείο. 

«Θεέ μου, πραγματικά σκέφτηκα ότι αστειεύεστε όλοι για την ταινία για το Brexit, με πρωταγωνιστή τον Μπένεντκτικ Κάμπερμπατς, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικότητα;!» έγραψε κάποιος στο Twitter, για να προσθέσει κάποιος άλλος: «Αγαπητό HBO - είναι λίγο ανεύθυνο να κυκλοφορεί μια ταινία καταστροφής όταν βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω καταστροφής» .

Το τρέιλερ επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο η επίσημη εκστρατεία «Vote Leave» δαπάνησε πάνω από 2,7 εκατομμύρια αγγλικές λίρες στοχεύοντας σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων στο Facebook - κυρίως ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ πριν.

Η εκστρατεία και ειδικά η αξιοποίηση των κεφαλαίων και των στοιχείων από τους διοργανωτές της αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της Βρετανικής Εκλογικής Επιτροπής. Παράλληλα, το έργο εξετάζει τις στρατηγικές επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ντόμινικ Κάμινγκς και από την αντίπαλη παράταξη όσον αφορά την προώθηση των επιχειρημάτων τους για το θέμα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σενάριο υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας του Ink και του This House, Τζέιμς Γκράχαμ