Πριν αρχίσετε πάλι τις κατάρες για τα πρότζεκτ που αναλαμβάνει ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν αντί να τελειώσει το έκτο βιβλίο του «Game of Thrones», να σας προλάβουμε επισημαίνοντας ότι οι νέες σειρές που ετοιμάζει το Hulu δεν θα κλέψουν πολύ από τον τον πολύτιμο χρόνο του συγγραφέα. Δεν βασίζονται άλλωστε σε δικά του βιβλία, αλλά σε μία σειρά από μυθιστορήματα και διηγήματα επιστημονικής φαντασίας πάνω από 40 συγγραφέων, την οποία ο Μάρτιν επιμελείται μαζί με τη Μελίντα Σνόντγκρας από το 1987 μέχρι σήμερα.

Το «Wild Cards» μετράει μέχρι σήμερα 27 βιβλία, χωρίς σε αυτά να υπολογίζουμε τα γκράφικ νόβελ και τα κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει. Το Hulu αγόρασε τα δικαιώματα το 2016, αναζητώντας το δικό του «Game of Thrones», και τώρα ανέθεσε στον σεναριογράφο Άντριου Μίλερ να ετοιμάσει δύο σειρές εμπνευσμένες από το λογοτεχνικό της σύμπαν, με τον Μάρτιν και τη Σνόντγκρας σε ρόλους παραγωγών.

Στην εναλλακτική πραγματικότητα του «Wild Cards», ένας εξωγήινος ιός χτύπησε την ανθρωπότητα μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εξαφανίζοντας το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από τους υπόλοιπους, το 9% μεταλλάχθηκαν και παραμορφώθηκαν (οι Jokers), ενώ το 1% απέκτησε υπερδυνάμεις (οι Aces). Ο ιός περνάει από γενιά σε γενιά και εκδηλώνεται ξαφνικά όταν ο κομιστής του ζήσει μία τραυματική εμπειρία. Εκείνη τη στιγμή θα πεθάνει, θα παραμορφωθεί ή θα γίνει... υπεράνθρωπος – γι' αυτό και ο ιός ονομάζεται Wild Card.