Σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες μπαίνει το δίδυμο ΝτιΚάπριο - Σκορσέζε.

Ενώνουν και επισήμως τις δυνάμεις τους σε υποκριτική και σκηνοθεσία αντίστοιχα για λογαριασμό της Imperative Entertainment που ετοιμάζει την μεταφορά του best seller των New York Times «Killers of the Flower Moon» στη μεγάλη οθόνη.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του βιβλίοy του Ντέιβιντ Γκραν από το 2016 και οι δυο τους έσπευσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον από νωρίς χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί κάτι... μέχρι τώρα.

Ο Σκορσέζε στο μεταξύ θα έχει λόγο και στο κομμάτι της παραγωγής, με τον Έρικ Ροθ να αναλαμβάνει το σενάριο. 

«Όταν διάβασα το βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, άρχισα αμέσως να το βλέπω - τους ανθρώπους, τις τοποθεσίες, την δράση- και ήξεερα ότι έπρεπε να το μετατρέψω σε ταινία. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Έρικ Ροθ και θα ξανασυναντηθώ με τον Λίο ΝτιΚάπριο για να φέρουμε αυτήν την πραγματικά «ενοχλητική» αμερικανική ιστορία στην οθόνη», δήλωσε σχετικά ο Σκορσέζε. 

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Οκλαχόμα του 1920 και περιστρέφεται γύρω από την φυλή Οσάζ που ενώ θεωρούνταν οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο ανά κάτοικο, όταν βρέθηκε πετρέλαιο κάτω από την γη τους, δολοφονήθηκαν ένας προς έναν. Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε τότε, το νεοσύστατο τότε FBI ανέλαβε την υπόθεση και αποκάλυψε μια ψυχρή συνωμοσία και ένα από τα πιο τερατώδη εγκλήματα στην αμερικανική ιστορία.

Οι επικεφαλής της Imperative Entertainment έχουν ήδη συναντηθεί με εναπομείναντες Οσάζ και η ομάδα τους κάνει ρεπεράζ για να ξεκινήσει η παραγωγή του έργου κατά τη διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Killers of the Flower Moon» είναι το έκτο πρότζεκτ του αχτύπητου κινηματογραφικού διδύμου που έχει στο ενεργητικό του ήδη τα φιλμ: Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης, Ιπτάμενος Κροίσος, Ο Πληροφοριοδότης, Το Νησί των Καταραμένων. Θυμίζουμε επίσης ότι στην παρούσα φάση ο ΝτιΚάπριο ασχολείται με το Once Upon a Time in Hollywood του Κουέντιν Ταραντίνο, ενώ ο Σκορσέζε ολοκληρώνει σιγά σιγά το δράμα The Irishman για λογαριασμό του Netflix.