Στις αρχές του μήνα είχαμε γράψει για μια διαρροή από το Netflix που υποσχόταν νέο επεισόδιο της σειράς «Black Mirror» στις 28 Δεκεμβρίου. Ένα tweet από λογαριασμό σχετιζόμενο με την πλατφόρμα streaming ανέφερε τον τίτλο «Black Mirror: Bandersnatch» δίπλα στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, το tweet αυτό (που κατέβηκε λίγο μετά την ανάρτησή του) δεν ήταν ψεύτικο. Αν μπείτε τώρα στο Netflix και αναζητήσετε Black Mirror, δίπλα στο εικονίδιο της σειράς θα δείτε ένα ακόμα, με το χαρακτηριστικό εικονίδιο του loading, από τους τίτλους αρχής. Πατώντας πάνω του αποκαλύπτεται ο τίτλος «Black Mirror: Bandersnatch» και – το σημαντικότερο – ο υπέρτιτλος «A Netflix Film»!

Όπως παρατηρείτε και στο παραπάνω screenshot, αντί για ημερομηνία υπάρχει η φράση «Be right back» (που είναι και ο τίτλος ενός από των καλύτερων επεισοδίων της σειράς, του πρώτου από τη δεύτερη σεζόν), ενώ οι φωτογραφίες είναι όλες από παλαιότερα επεισόδια.

Επιστροφή στα 80s

Τον τίτλο «Bandersnatch» τον είχαμε ακούσει για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο, όταν πραγματοποιούνταν γυρίσματα στο Κρόιντον του Νότιου Λονδίνου. Στις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει είχαμε δει σκηνικά με ρετρό βιτρίνες καταστημάτων όπως τα WH Smith και Pizza Hut, που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’80.

Τι είναι το Bandersnatch

Αναζητώντας τι σημαίνει το όνομα Bandersnatch,  διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για πλάσμα που συναντάμε στο βιβλίο του Λούις Κάρολ «Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη» αλλά και σε ποιήματα του συγγραφέα. Δεν περιγράφεται αναλυτικά, ωστόσο γίνονται αναφορές στον ψηλό του λαιμό, τα σαγόνια του που ανοιγοκλείνουν και στην τρομερή του ταχύτητα. Παραδοσιακά το «Black Mirror» έχει αναφορές στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και είμαστε περίεργοι να δούμε τι εννοούν εδώ με τον τίτλο «Bandersnatch».

Λέτε να…

Τον Οκτώβριο είχαμε γράψει ότι σύμφωνα με το Bloomberg, το Netflix μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινούσε πιλοτικά μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στον θεατή να καθορίζει την εξέλιξη μιας σειράς ή μιας ταινίας, και ότι η αρχή θα γινόταν από το Black Mirror.

Σε αυτό το «σειράς ή ταινίας» δεν είχαμε δώσει σημασία τότε, αλλά τώρα που μάθαμε ότι το επόμενο «Black Mirror» είναι ταινία, λέτε να μπορούμε να επηρεάσουμε την εξέλιξή του; Δεν αποκλείεται, αν και ο χρόνος που μένει μέχρι την υποτιθέμενη πρεμιέρα – αν ισχύει το 28 Δεκεμβρίου του αρχικού tweet – είναι λίγος και μοιάζει περίεργο που το Netflix δεν διαφημίζει περισσότερο αυτή τη νέα υπηρεσία του.