Σε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της τρίτης σεζόν του «La Casa de Papel» που δημοσιεύσαμε πρόσφατα, δύο πράγματα μας έκαναν εντύπωση: οι στρατιωτικές στολές που είχαν αντικαταστήσει τις γνώριμες, κόκκινες φόρμες και ένα νέο πρόσωπο που κυκλοφορούσε ανάμεσα στους γνωστούς μας πρωταγωνιστές.


Ο Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα (κέντρο) δίπλα στον Χάιμε Λορέντε (Ντένβερ)

Από την ισπανική ιστοσελίδα RatingCero μαθαίνουμε ότι πρόκειται για τον 42χρονο (γεννημένο στις 18 Απριλίου 1976) Αργεντίνο ηθοποιό Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, ο οποίος θα υποδυθεί τον βοηθό του Προσφεσόρ, με το παρατσούκλι El Ingeniero, δηλαδή ο Μηχανικός.

Ίσως οι περισσότεροι στη χώρα μας να θυμούνται τον ντε λα Σέρνα από την ταινία «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας», όπου υποδύθηκε τον Αλμπέρτο Γκρανάδο, φίλο και συνταξιδιώτη του Τσε Γκεβάρα / Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε 11 κινηματογραφικές παραγωγές, μία τηλεταινία και 8 τηλεοπτικές σειρές.

Πάντως, το παρατσούκλι του στη σειρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε το σχέδιο του Προφεσόρ που θα εκτελέσει ο Μηχανικός.

A, και κάτι ακόμη. Ο ντε λα Σέρνα, τραγουδάει και παίζει φοβερή κιθάρα (έχει και συγκρότημα). Μήπως πρέπει να ξανακούσουμε ένα ντουέτο στο «Bella Ciao»;