Η δημιουργία του πρωτοποριακού «Black Mirror: Bandernatch», όπου ο θεατής επιλέγει την εξέλιξη της ιστορίας, δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Ήταν τόσο περίπλοκη, που το Netflix δημιούργησε όχι ένα, αλλά δύο βίντεο προκειμένου να μας εξηγήσει κάποιες από τις πτυχές της παραγωγής.

Στο πρώτο από αυτά, ο Αντιπρόεδρος Προϊόντος του Netflix, Τοντ Γιέλιν (που όταν τον συναντήσαμε είχε κάτι πολύ ενδιαφέρον να μας πει) μιλάει για τους πειραματισμούς που έγιναν με παιδικά προγράμματα πριν επιλεχθεί το «Black Mirror» ως η ιδανική πλατφόρμα για μια διαδραστική ιστορία για ενήλικους. Ενώ ο δημιουργός της σειράς Τσάρλι Μπρούκερ και η παραγωγός Άναμπελ Τζόουνς και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Σλέιντ δίνουν μια ιδέα για το πόσο δύσκολο είναι να γράψεις και να γυρίσεις μια ιστορία με τόσα παρακλάδια.

Στο δεύτερο βίντεο, βλέπουμε τους ηθοποιούς να αφηγούνται τις δικές τους δυσκολίες, καθώς γύριζαν τις ίδιες και τις ίδιες σκηνές σε διαφορετικές παραλλαγές και ήταν δύσκολο να γνωρίζουν σε ποιο από όλα τα timelines βρίσκονται και τι ακριβώς συμβαίνει με τον χαρακτήρα τους ανά πάσα στιγμή.