Τι κι αν έκλεισε τα 55 του χρόνια; Ο χρόνος δείχνει να μην επηρεάζει σε καμία περίπτωση Ο Τομ Κρουζ, ο οποίος είναι ο πρώτος ηθοποιός που πραγματοποίησε on camera πήδημα HALO (high altitude, low opening).

Ο πασίγνωστος ηθοποιός γύρισε την εν λόγω επικίνδυνη σκηνή για τις ανάγκες της ταινίας «Mission: Impossible Fallout» και μάλιστα, χρειάστηκε να περάσει από εκπαίδευση που ξεπέρασε τον έναν χρόνο σε διάρκεια.

Το πήδημα HALO περιλαμβάνει πτώση από αεροσκάφος σε μεγάλο υψόμετρο με το αλεξίπτωτο να ανοίγει σε πολύ κοντινή απόσταση από το έδαφος.

Δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες, κάποιος κάνει skydiving από 4.000 μέτρα ύψος, ελεύθερη πτώση για περίπου 60 δευτερόλεπτα, και μετά ανοίγει το αλεξίπτωτο. Στο πήδημα HALO «βουτά» από ύψος 9.000 μέτρων, όπου η θερμοκρασία πέφτει έναν με δύο βαθμούς Κελσίου με υποχρεωτική την χρήση μάσκας οξυγόνου.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας, ο Κρουζ είναι όντως ο πρώτος στο είδος του που δεν ζήτησε να τον ντουμπλάρουν και έφερε εις πέρας ο ίδιος αυτή την επικίνδυνη... αποστολή.