Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και αφού έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, το HBO έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για το περιβόητο ντοκιμαντέρ που πραγματεύεται τη ζωή του φερόμενου ως παιδόφιλου Μάικλ Τζάκσον.

Σε αυτό, παίρνουμε μία μικρή γεύση από τις αφηγήσεις του χορογράφου Γουέιντ Ρόμπσον και του προγραμματιστή Τζέιμς Σέιφτσακ που ως ενήλικοι πλέον μιλούν για την «εμπειρία» της επίσκεψής τους στο ράντσο της Neverland. 

«Ήμουν 7 χρόνων. Ο Μάικλ ρώτησε, "θέλεις εσύ και η οικογένειά σου να έρθετε στη Neverland;"», λέει ο Ρόμπσον στο τρέιλερ. «Οι μέρες ήταν γεμάτες από μαγικές περιπετειώδεις εμπειρίες για την παιδική ηλικία. Παίζαμε tag, βλέπαμε ταινίες, τρώγαμε junk food. Οτιδήποτε θα μπορούσες να θέλεις ως παιδί.»

«Οι Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσα έχουν καταθέσει αφού ορκίστηκαν ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν έκανε ποτέ τίποτα ακατάλληλο. [...] Οι δυο τους κατέθεσαν αγωγές ζητώντας εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο απορρίφθηκαν.», γράφει η δήλωση που έστειλαν οι νόμιμοι κληρονόμοι στο E! News.

Σύμφωνα με το HBO, το ντοκιμαντέρ «κατασκευάζει ένα πορτρέτο διαρκούς κακοποίησης, διερευνώντας τα περίπλοκα συναισθήματα που οδήγησαν τους δύο άνδρες να αντιμετωπίσουν τις εμπειρίες τους αφού αμφότεροι απέκτησαν από έναν γιο.»

«Μου είπε πως αν ποτέ ανακάλυπταν τι κάναμε, εκείνος και εγώ θα πηγαίναμε στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή μας. Θέλω να μπορώ να πω την αλήθεια τόσο δυνατά όσο έλεγα και το ψέμα τόσο καιρό», ακούγεται να λέει ο Ρόμπσον σε άλλο σημείο του βίντεο.  

Το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland σε σκηνοθεσία Νταν Ριντ θα κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 3 και 4 Μαρτίου.