Ένα spin-off του House of Cards που θα εστίαζε στον Νταγκ Στάμπερ ήταν στα σκαριά, αλλά σύμφωνα με τον ηθοποιό Μάικλ Κέλι, το πρότζεκτ εν τέλει ακυρώθηκε.

Η επιτυχημένη σειρά επιστρέφει στο Netflix αύριο για την έκτη και τελευταία της -λόγω ανωτέρας βίας aka Κέβιν Σπέισι- σεζόν για να μας δώσει μία πρώτη γεύση για το πως θα συνεχιστεί χωρίς τον αδίστακτο Φρανκ Άντεργουντ.

Μιλώντας στο Variety για το αναβαθμισμένο προφίλ του Νταγκ στη νέα εκδοχή του House of Cards, ο Μάικλ Κέλι επεσήμανε: «Ήταν σκληρό, θα το παραδεχτώ. Ήταν πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσω αυτόν τον χαρακτήρα, γιατί πραγματικά λάτρευα να παίζω αυτόν τον τύπο. Πέρασα υπέροχα σε αυτήν την σειρά».

Ο Νταγκ Στάμπερ στο μεταξύ, ως προσωπάρχης του Φρανκ Άντεργουντ, ήταν ο άνθρωπος που έκανε τις βρώμικες δουλειές, αυτός που δεν δίστασε να φτάσει μέχρι και τον φόνο για να προστατεύσει το αφεντικό του. Μάλιστα, κόντεψε να... ανταμειφθεί για όλα αυτά με ένα ολόδικό του spin-off. 

«Υπήρξε μία συζήτηση για ένα spin-off για λίγο και το είχαμε προχωρήσει αρκετά καλά. Και θα μου άρεσε να είχα παίξει αυτόν τον ρόλο περισσότερο, αλλά όταν αποφάσισαν να μην το κάνουν, ήμουν ok. Πραγματικά ήμουν ok με αυτό.», δήλωσε σχετικά ο Κέλι.

Θυμίζουμε ότι ο Σπέισι «αποκλείστηκε» από την θέση του κεντρικού πρωταγωνιστή της σειράς εξαιτίας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για σεξουαλική παρενόχληση και που στη συνέχεια πυροδότησε την αποκάλυψη ένα σωρό άλλων σεξουαλικών σκανδάλων στο Χόλιγουντ.