Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δύο είναι τα βίντεο που περιμένουν οι σινεφίλ: εκείνα των Sleepy Skunk και Ντέιβιντ Έρλιχ με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται για απλές συρραφές σκηνών, αλλά για υπερπαραγωγές με πολλή δουλειά από πίσω, με βαθιά γνώση του σινεμά, που από μόνες τους αποτελούν έργα τέχνης.

Ο Sleepy Skunk φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του με ένα βίντεο που διαρκεί λίγο πάνω από 6 λεπτά και ενώνει με ενιαίο ύφος μπλοκμπάστερ και καλλιτεχνικές ταινίες (με μια έμφαση στα πρώτα). Ο κατάλογος των ταινιών είναι τεράστιος, και μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.

Ο Ντέιβιντ Έλριχ, από την άλλη, είναι ο κριτικός κινηματογράφου του IndieWire και τα τελευταία χρόνια ετοιμάζει βίντεο με τις 25 αγαπημένες του ταινίες. Το γούστο του μπορεί να μην ταιριάζει με το πολύ ευρύ κοινό, αλλά ο Έλριχ βάζει τις επιλογές του σε διάλογο μεταξύ τους, επιλέγοντας όχι τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές, αλλά εκείνες που του «μίλησαν» περισσότερο. Διαρκεί πάνω από 13 λεπτά, χωρίζεται σε διαφορετικές θεματικές ενότητες και ο τρόπος που οι εικόνες μοντάρονται πάνω στη μουσική είναι εκπληκτικός. Διαβάστε για τις ταινίες και το λόγο επιλογής τους εδώ.