Πρώτα ήρθαν οι μέρες της επιδημίας... Έπειτα ήρθαν τα όνειρα... Εφιάλτες που προειδοποιούσαν για την έλευση του σκοτεινού άντρα. Ο αποστάτης του θανάτου. Τα βήματά του ακούγονταν κάθε νύχτα στους δρόμους. Άρχοντας του πολέμου και πρίγκιπας του σκότους. Η αυτοκρατορία του αναπτύσσεται στη Δύση και η στιγμή της Αποκάλυψης προβάλλει.

Το «The Stand» του Στίβεν Κινγκ («Το Κοράκι» στα ελληνικά) είναι ένα από τα πρώτα του βιβλία (1975) και για πολλούς το καλύτερό του. Ένα έπος ατελείωτων σελίδων (που διαβάζοντάς τες δεν θέλεις να τελειώσουν, οπότε όλα ΟΚ) που το 1994 μεταφέρθηκε στην τηλεόραση ως μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων (με ελληνικό τίτλο «Το Οχυρό») και έκτοτε το Χόλιγουντ προσπαθεί να το κάνει ταινία. Το πρότζεκτ πέρασε από πολύ κόσμο πριν καταλήξει στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ματ Μπουν το 2014. Εκείνος ζήτησε από την παραγωγό Warner Bros. μια τρίωρη ταινία, εκείνοι πρότειναν δύο ή τρεις ταινίες.

Τα τελευταία πέντε χρόνια o Μπουν ετοίμαζε το σενάριο, το οποίο όπως ανακοινώθηκε δεν θα γίνει τελικά ταινία ή ταινίες, αλλά σειρά 10 επεισοδίων από το CBS. Ο Στίβεν Κινγκ το έχει διαβάσει και δηλώνει ενθουσιασμένος, ενώ ο Μπουν θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Μπορούμε να το περιμένουμε στις οθόνες μας κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

* H φωτογραφία είναι από τη μεταφορά του βιβλίου σε κόμικς από τη Marvel.