Για τον «Πρίγκιπα της Ζαμούντα» δεν χρειάζονται πολλά λόγια, καθώς πρόκειται μια από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών. Ο Έντι Μέρφι ήταν στα καλύτερά του, με «βρώμικα» αστεία, απίθανες μεταμφιέσεις και άξιους συμπαραστάτες τον Αρσίνιο Χολ, τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και το υπόλοιπο καστ της ταινίας του Τζον Λάντις (εδώ μπορείτε να θυμηθείτε τις 10 πιο αστείες σκηνές της).

Το σίκουελ που περιμέναμε εδώ και 30 χρόνια επιτέλους θα γίνει πραγματικότητα, καθώς όπως ανακοίνωσε πρώτο το Deadline, βρέθηκε ο σκηνοθέτης που θα το αναλάβει. Το όνομα Ντέιβιντ Μπρούερ μπορεί να μην λέει πολλά σε μας, αλλά ο Έντι Μέρφι ενθουσιάστηκε μαζί του όταν πολύ πρόσφατα συνεργάστηκαν στην ταινία «Dolemite is my name».

Ο παραγωγός και σεναριογράφος Κένια Μπάρις αυτή την εποχή ξαναγράφει το σενάριο που ετοίμασαν οι δύο σεναριογράφοι της πρώτης ταινίας, Μπάρι Μπλάουσταϊν και Ντέιβιντ Σέφιλντ, και το οποίο θέλει τον πρίγκιπα Χακίμ να μαθαίνει ότι έχει έναν χαμένο γιο που τον περιμένει στην Αμερική, και ταξιδεύει εκεί για να τον γνωρίσει. Βέβαια εμείς δεν θυμόμαστε στην πρώτη ταινία τον Χακίμ να… σπέρνει γιους, αντίθετα ήταν αφοσιωμένος στη γυναίκα που είχε ερωτευτεί και κυνηγούσε μέχρι να την κατακτήσει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν σκαρφιστεί οι σεναριογράφοι…