Ετοιμαστείτε για μία ακόμη νέα σειρά «Star Trek», αυτή τη φορά σε κινούμενα σχέδια. Το δίκττο CBS ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει τη δημιουργία δύο σεζόν ημίωρης σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Star Trek: Lower Decks» στον Μάικ ΜακΜάχαν, σεναριογράφο στο δημοφιλές καρτούν «Rick and Morty».

Πρωταγωνιστές της δεν θα είναι το πλήρωμα του Enterprise και οι περιπέτειές του σε μακρινούς γαλαξίες (όπως είχε γίνει στη σειρά καρτούν «Star Trek: The Animated Series» στη δεκαετία του '70), αλλά οι αφανείς ήρωες που εργάζονται στα υπόγεια όλων αυτών των διαστημοπλοίων. Και συγκεκριμένα το πλήρωμα υποστήριξης σε ένα από τα λιγότερο σημαντικά σκάφη του Αστρικού Στόλου.

Ο παραγωγός Άλεξ Κέρτσμαν σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι ο ΜακΜάχαν τους κέρδισε με την πρώτη του φράση: «Θέλω να κάνω μια σειρά για τους τύπους που βάζουν μία κίτρινη δισκέτα στον Αναπαραγωγέα Τροφίμων και από την άλλη άκρη του βγαίνει μια μπανάνα». Και θεωρεί ότι έτσι ο κόσμος του «Star Trek» ανοίγει σε κοινό όλων των ηλικιών.

Αν σας αρέσει η ιδέα μιας κωμικής σειράς «Star Trek», πάντως, σας προτείνουμε να τσεκάρετε το «The Orville» του Σεθ ΜακΦάρλαντ, που είχε μια καλή πρώτη σεζόν και ετοιμάζεται για δεύτερη από τις 30 Δεκεμβρίου.