Αν το καλοσκεφτείτε, το «Game of Thrones» δεν έχει και πολλές διαφορές από ένα παλιό, καλό φιλμ νουάρ. Παιχνίδια εξουσίας, προδοσίες, δηλητηριασμοί, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ήρωες, μπράβοι, εκτελεστές, μοιραίες γυναίκες, όλα τα απαραίτητα συστατικά είναι εκεί. Το Γουέστερος θα μπορούσε να είναι άνετα η Νέα Υόρκη του 1930 και το Μπρούκλιν να σκοτώνεται με το Κουίνς, το Χάρλεμ με το Νιου Τζέρσι και πάει λέγοντας. Όσο για τους χαρακτήρες της σειράς; Δείτε μια σειρά σκίτσων με μερικούς από αυτούς, που κυκλοφορεί (ανυπόγραφη, δυστυχώς, δεν έχουμε πού να αποδώσουμε τα εύσημα) στο Ίντερνετ:

Τύριον Λάνιστερ. Δεν είναι υπέροχος; Προσέξτε την ουλή στο πρόσωπο και το αλκοόλ που τον περιτριγυρίζει. Σαν τον Τζο Πέσι στα «Καλά Παιδιά» του Σκορσέζε, αλλά ακόμα πιο επικίνδυνος.

Τζον Σνόου. Τρομάζεις να τον αναγνωρίσεις χωρίς τα μούσια, αλλά εκείνη την εποχή μαλλί και μούσι σαν της σειράς θα είχε μόνο ένας άστεγος, όχι αυτός ο στυλάτος εκτελεστής με τα μαύρα και το εντυπωσιακό κατοικίδιο.

Ντενέρις Ταργκάριεν. Οι δράκοι δεν έχουν θέση σε μια ασπρόμαυρη γκανγκστερική ταινία, αλλά τα φίδια ταιριάζουν μια χαρά. Πίσω της, ένας στρατός εκτελεστών (για το αν είναι ευνούχοι δεν παίρνουμε όρκο) έτοιμος να πεθάνει για εκείνη.

Τάιγουιν Λάνιστερ. Ο Νονός, το Μεγάλο Κεφάλι, ο Δον. Όποιος καταφέρει να τον βγάλει από τη μέση θα γίνει ο Βασιλιάς της Νέας Υόρκης.

Σέρσεϊ Λάνιστερ. Ωραίο το λουκ, αλλά λιγότερο μεγαλοπρεπές απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Μοιάζει περισσότερο με τη Λορίν Μπακόλ στις ταινίες του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Μια femme fatale που ο ήρωας θέλει να σώσει, μέχρι εκείνη να του δηλητηριάσει το ουίσκι στο τέλος...

Τζόφρεϊ Μπαράθεον. Ο τσόγλανος γιος του αρχιγκάνγκστερ, που νομίζει πως έχει ασυλία να παίρνει όποια γυναίκα θέλει και να σκοτώνει όποιον επιθυμεί. Συνήθως τέτοιοι τύποι δεν βγάζουν ολόκληρη την ταινία.

Ράμσεϊ Μπόλτον. Ο ψυχοπαθής γκάνγκστερ με τα σκυλιά, δεν θέλεις να αρχίσεις πόλεμο μαζί του. Ρωτήστε και εκείνον τον κακομοίρη στο βάθος.

Σάντορ Κλιγκέιν. Τον λένε «Σκύλο», αλλά όποιος του το πει κατάμουτρα πεθαίνει. Στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά σωστά και γρήγορα.