Είναι μία από τις πιο σπάνιες και πολυπόθητες κινηματογραφικές αφίσες όλων των εποχών. Μόλις τρεις υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οι δύο βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές (μία εκ των οποίων αυτή του κιθαρίστα των Metallica, Κερκ Χάμετ) και η τρίτη βγήκε αυτές τις ημέρες σε online δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's.

Πρόκειται για την πρωτότυπη αφίσα της «Μούμιας» του 1932 με τον Μπόρις Καρλόφ, που δεν έγινε ποτέ διαθέσιμη στο κοινό και χρησιμοποιήθηκε μόνο στους αμερικανικούς κινηματογράφους της εποχής. Η τιμή εκτίμησης είναι από 1 εως 1,5 εκατ. δολάρια, και το ποντάρισμα ξεκινάει από τα 950.000 δολάρια! Αν θέλετε, μπορείτε να δείτε εδώ την πορεία της (για ποντάρισμα, ούτε λόγος). Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί το Halloween, στις 31 Οκτωβρίου.

Σχεδιασμένη από τον Κάρολι Γκροζ (συνωνυμία με τον Ούγγρο πολιτικό και πρώην πρωθυπουργό), τον υπεύθυνο για τις αφίσες των ταινιών της Universal στη δεκαετία του '30, θεωρήθηκε πρωτοποριακή για τα έντονα χρώματά της και τη χρήση όλου του κάδρου, χωρίς να αφήνει λευκό χώρο.