Ο Χαβιέ Μπαρδέμ επανέλαβε την υποστήριξή του στον Γούντι Άλεν που τελευταία τυγχάνει απαξίωσης από τους ηθοποιούς με τους οποίους έχει κατά καιρούς δουλέψει. 

Την περασμένη Δευτέρα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ενός masterclass στο Lumière Film Festival στη Λιόν, o ισπανός ηθοποιός μίλησε για τον σκηνοθέτη και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά την κόρη του Ντίλαν Φάροου: «Είναι ιδιοφυία», είπε κατά το Variety, ενώ ακόμη και μετά τον σάλο που έχουν δημιουργήσει οι αποκαλύψεις του κινήματος #MeToo, δήλωσε ότι θα δούλευε ξανά μαζί του ακόμη και... αύριο.

Σε προσπάθειά του μάλιστα να υπερασπιστεί τον Άλεν, ο Μπαρδέμ εξήγησε στο κοινό ότι οι εν λόγω κατηγορίες εναντίον του δεν είναι καινούργιες, μιας και μαζί συνεργάστηκαν το 2007 και έκτοτε δεν έχει βρεθεί κατηγορούμενος για κάποιο άλλο περιστατικό. 

«Σήμερα, 11 χρόνια μετά, είναι η ίδια κατηγορία. Οι δημόσιες κατηγορίες είναι πολύ επικίνδυνες. Αν κάποια μέρα γίνει δίκη και αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες είναι αληθινές, θα άλλαζε η γνώμη μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει τίποτα», τόνισε ο Μπαρδέμ.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαρδέμ είναι η εξαίρεση στον κανόνα όσων έχουν ήδη «αφορίσει» τον Άλεν, μεταξύ των οποίων οι Μάικλ Κέιν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κόλιν Φερθ, αλλά και η συμπρωταγωνίστριά του στο Vicky Cristina Barcelona Ρεμπέκα Χολ. Η τελευταία, όχι μόνο δήλωσε μετανιωμένη για την συνεργασία της με τον Άλεν, αλλά χάρισε κιόλας την αμοιβή της σε φιλανθρωπίες.