Καθώς, η 10η ταινία «Hailraiser» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2018, δυο απορίες γεννώνται στο κινηματογραφόφιλο κοινό: πότε πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν 10 ταινίες «Hailraiser» και κυρίως, για ποιο λόγο!

Ο... «νόμος» του κινηματογράφου λέει ότι κάθε σειρά ταινιών τρόμου είτε μας αφήνει νωρίς ή το ξεχειλώνει τόσο πολύ ώστε στο τέλος καταλήγει ως ένα δευτεροκλασάτο franchise τρόμου. Λαμπρό παράδειγμα η σειρά ταινιών «Hailraiser» που το 1987 ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις και προσδοκίες και σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο απογοητευτικά φιλμ τρόμου όλων των εποχών. 

Βλέποντας και το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε παραπάνω για το λόγο που το 10ο φιλμ της σειράς, με τίτλο, «Hellraiser: Judgment» κυκλοφορεί απευθείας σε Blu-ray, DVD και On Demand, στις 13 Φεβρουαρίου 2018.

Όμως, για να μην είμαστε άδικοι οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πρώτη ταινία του franchise που κυκλοφόρησε το 1987 σκηνοθετημένη από τον ίδιο τον συγγραφέα τρόμου, Κλάιβ Μπάρκερ ήταν μια σπουδαία fantasy horror ταινία. Ο Μπάρκερ πήρε την κατάσταση στα χέρια του κατάφερε να μας μεταφέρει σε έναν εφιαλτικά αιματηρό κόσμο φρικιαστικής φαντασίας, πόνου, βασανιστηρίων και ηδονής, με τη δαιμονική φυσιογνωμία του Pinhead -ξέρετε εκείνον τον φαλακρό τύπο με τις καρφωμένες βελόνες στο χλωμό του κεφάλι, αρχηγό των δαιμονικών Cenobites- να χτίζει το δικό του θρύλο στον κινηματογραφικό τρόμο και να στοιχειώνει τα όνειρά μας.

Το πρώτο sequel της ταινίας ήρθε ακριβώς ένα χρόνο μετά την πρώτη ταινία και συγκεκρμένα το 1988 και ενώ το «Hellbound: Hellraiser» II δεν ήταν τόσο καλό όσο το πρώτο, ωστόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια φιλόδοξη προσπάθεια, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε όμως και για τις επόμενες συνέχειες της ταινίας.
 
Από την πρώτη γεύση που παίρνουμε παρακολουθώντας το τρέιλερ του 10ου φιλμ φαίνεται πως η ταινία στερείται πρωτοτυπίας, φιλοδοξίας και λόγου ύπαρξης, μοιάζοντας περισσότερο με μια συνέχεια του «Σε Βλέπω» («Saw») εμπλουτισμένο με υπερφυσικά στοιχεία και όχι ως μια σωστή ταινία «Hellraiser»... ή μήπως όχι; Γιατί «μια σωστή ταινία Hellraiser» είναι συνήθως χαμηλού προϋπολογισμού και κυκλοφορεί κατευθείαν σε βίντεο, αφού μόνο μια χούφτα άνθρωποι ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους ταινίες πλέον. 

Όσοι από εσάς, παρόλα αυτά, ενδιαφέρεστε να μάθετε τι θα συμβεί στο 10ο φιλμ μάθετε λοιπόν ότι ο σατανικός και φοβερός Pinhead επιστρέφει (όχι όμως και ο Νταγκ Μπράντλεϊ στο ρόλο) και παγιδεύει μέσα σε ένα φρικιαστικό εφιάλτη τρεις ντετέκτιβ που προσπαθούν να σταματήσουν έναν τρομερό serial killer. Το φιλμ σκηνοθετεί ο Gary J. Tunnicliffe, ενώ στο ρόλο του διαβολικού Pinhead θα δούμε τον Paul T. Taylor.