Η ταινία «The Curse of La Llorona» («Η Κατάρα της Γιορόνα» όπως θα προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους) μόλις απέκτησε επίσημο τρέιλερ - μετά από το πολύ ενδιαφέρον teaser που είχαμε δει τον περασμένο Οκτώβριο - και νέα αφίσα και είναι έτοιμη να ζωντανέψει στην οθόνη τον ομώνυμο ανατριχιαστικό μεξικάνικο μύθο.

Το όνομα του Τζέιμς Γουάν, του δημιουργού του Conjuring Universe (των ταινιών «Το Κάλεσμα», «Άναμπελ», «Η Καλόγρια» κ.ά., για τους μη μυημένους), ήδη κάνει τους φίλους του κινηματογραφικού τρόμου να ανυπομουν για την πρεμιέρα της ταινίας στις 19 Απριλίου.

Το τρέιλερ είναι γεμάτο από μια σκοτεινή, spooky ατμόσφαιρα, αγωνία και ένταση που δημιουργεί μια απόκοσμη ανατριχιαστική οντότητα που στο στόχαστρό της έχει τα μικρά παιδιά. Βρισκόμαστε στο 1973. Η Άννα Γκαρσία, μια κοινωνική λειτουργός στο Λος Άντζελες αρχίζει να ανησυχεί όλο και πολύ για μια υπόθεση πάνω στην οποία εργάζεται και που εντέλει αυτή η υπόθεση θα τη βάλει στο στόχαστρο μιας δαινομικής οντότητας. Η Άννα αντιλαμβάνεται ότι αυτή η σκοτεινή δύναμη κυνηγάει για χρόνια την οικογένειά της και απεγνωσμένη ζητάει τη βοήθεια ενός μέντιουμ όταν η «La Llorona» θα προσπαθήσει να γίνει ένα μαζί της και να της αρπάξει τα παιδιά.

Όπως προαναφέραμε η ταινία βασίζεται στον ομώνυμο γνωστό μεξικάνικο θρύλο σύμφωνα με τον οποίο η πανέμορφη αλλά φτωχή Μαρία παντρεύτηκε έναν πλούσιο άντρα και έκανε μαζί του δυο δίδυμα παιδιά. Σταδιακά ο άντρας της άρχισε να απομακρύνεται από εκείνη, μέχρι που τελικά εγκατέλειψε την οικογένειά του. Μια μέρα που η Μαρία μαζί με τα παιδιά της έκαναν βόλτα κοντά στο ποτάμι είδε τον άντρα της δίπλα σε μια άλλη γυναίκα. Τυφλωμένη από τον πόνο η Μαρία έπνιξε τα παιδιά της στο ποτάμι και όταν συνειδητοποίησε την πράξη της έπεσε και εκείνη να πνιγεί για να τα συναντήσει στον άλλο κόσμο. Όμως η Μαρία έμεινε καταραμένη για την φρικτή της πράξη και καταδικάστηκε να τριγυρνάει αιώνια στον κόσμο των ζωντανών και να ψάχνει τα παιδιά της...

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Michael Chaves ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Mikki Daughtry και Tobias Iaconis. Πρωταγωνιστούν οι: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Sean Patrick Thomas και Raymond Cruz.