Παρακολουθώντας το τρέιλερ της νέας ταινίας τρόμου «The Possession of Hannah Grace» που θα κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου, μπορούμε με βεβαιότητα να ομολογήσουμε ότι δεν πρόκειται για ακόμα μια ταινία εξορκισμού γεμάτη τετριμμένα κλισέ και προβλέψιμες σκηνές.

Βλέπετε, η μεγάλη εμπορική επιτυχία του «Εξορκιστή» (1973) δημιούργησε σχολή, κάνοντας τους κινηματογραφικούς... εξορκιστές να ραντίζουν με αγιασμό με ρυθμούς πολυβόλου και να λένε ακατάπαυστα ευχές για να ξορκίσουν το κακό πνεύμα που είχε θρονιαστεί στο δύσμοιρο σώμα και τους δημιουργούς να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι η ιστορία τους βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα με σκοπό να προκαλέσουν τσουνάμι ανατριχίλας.

Κάποιες από τις ταινίες του είδους κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να τρομάξουν το κινηματογραφόφιλο κοινό, με τις περισσότερες όμως να κουράζουν αναμασώντας την ίδια, γνωστή συνταγή.

Το «The Possession of Hannah Grace» όπως φαίνεται από τις πρώτες σκηνές, έρχεται για να ανακατέψει λίγο την τράπουλα και να αλλάξει τα δεδομένα.

Πρώτα από όλα η πλοκή τοποθετείται μέσα σε ένα νεκροτομείο και τα πρώτα κύματα ανατριχίλας που αρχίζουν σιγά-σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους, γίνονται ακόμα εντονότερα όταν καταφθάνει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια ενός αποτυχημένου εξορκισμού.

Όπως μας πληροφορεί η ταινία, η οποία όπως είπαμε θέλει να κάνει τη διαφορά, όταν ένας εξορκισμός τερματιστεί χωρίς να έχει ολοκληρωθεί τότε μάλλον μπλέξαμε άσχημα, καθώς ο δαίμονας ψάχνει μανιωδώς νέο σώμα-δοχείο να εγκατασταθεί.

Η νύχτα λοιπόν για την υπάλληλο της νυχτερινής βάρδιας του νεκροτομείου προβλέπεται ιδιαίτερα εφιαλτική, καθώς το πτώμα κυριευμένο από το σατανικό πνεύμα «ζωντανεύει» και ο χειρότερος εφιάλτης όλων ξεκινά μέσα στους υπόγειους, παγωμένους διαδρόμους του νεκροτομείου.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Μπράιαν Σίβι, ενώ τη σκηνοθεσία ο Diederik Van Rooijen. Πρωταγωνιστούν οι: Σέι Μίτσελ, Στάνα Κάτικ, Γκρέι Ντέιμον και Γκίρμπυ Τζόνσον