Όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, κάθε φορά που αναδύεται μια νέα τεχνολογία αμέσως χρησιμοποιείται στο... πορνό. Βίντεο, DVD, Ίντερνετ, εικονική πραγματικότητα... Έτσι έγινε και με το deep learning, τη μέθοδο όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει ένα πρόσωπο σε βίντεο με ένα άλλο, που θα συμβαδίζει με την ομιλία και τις εκφράσεις του αρχικού. Μία από τις πρώτες της χρήσεις ήταν να «ενθέσει» διάσημες σταρ του Χόλιγουντ σε ταινίες πορνό.

Μια άλλη χρήση της, είναι αυτή που θα δείτε στη συνέχεια. Σκηνές της ταινίας «Solo: A Star Wars Story» «πειράχτηκαν» έτσι ώστε ένας νεότερος Χάρισον Φορντ να αντικαταστήσει τον Όλντεν Έρενραϊχ που τον διαδέχτηκε στο ρόλο του Χαν Σόλο.

Το τρομαχτικό της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για ερασιτεχνική προσπάθεια, από την ομάδα Derpfakes, που ανεβάζει συνεχώς στο YouTube παρόμοια βίντεο (με μια ιδιαίτερη προτίμηση στον Νίκολας Κέιτζ). Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η χρήση της από πιο προηγμένα μηχανήματα, για λιγότερο αθώους σκοπούς...