Εκτός από εξαιρετική ηθοποιός, η Τίλντα Σουίντον αποδεικνύεται και εξαιρετικά δαιμόνια, όπως προκύπτει από το πολυαναμενόμενο, νέο «Suspiria», δια χειρός Λούκα Γκουαντανίνο.

Μετά λοιπόν από την κυκλοφορία του δεύτερου τρέιλερ της ταινίας στο τέλος του καλοκαιριού το οποίο στάθηκε η αφορμή να οργιάσουν οι φήμες και τα ερωτηματικά σχετικά με τον μυστηριώδη ηλικιωμένο ηθοποιό Λουτζ Έμπερσντορφ (στο ρόλο του Dr. Klemperer) ο οποίος ξεφύτρωσε από το πουθενά, έφτασε η στιγμή το μεγάλο μυστικό της ταινίας να αποκαλυφθεί και μάλιστα από τον ίδιο τον ιθύνοντα νου, που δεν είναι άλλος από την Τίλντα Σουίντον.

Σε πρόσφατες δηλώσεις τους στους Times της Νέας Υόρκης Σουίντον και Γκουαντανίνο ανάγκαστηκαν να παραδεχτούν αυτό που όλοι είχαμε υποψιαστεί. Πίσω από το πρόσωπο του ηλικιωμένου βρίσκεται η ίδια η Σουίντον χάρη στις «μαγικές» ικανότητες του ταλαντούχου makeup artist Μαρκ Κούλιερ! 

Καθώς ο Dr. Klemperer είναι ένας χαρακτήρας που έχει κυριευτεί από το φάντασμα της νεκρής συζύγου του, η οποία του υπαγορεύει κάθε πτυχή της πένθιμης και μοναχικής πλέον ζωής του, η Σουίντον θεώρησε ότι μια γυναίκα ηθοποιός θα ήταν πιο κατάλληλη για να αποδώσει πιο πειστικά το ρόλο. Κάπως έτσι λοιπόν «γεννήθηκε» ο 82χρονος Λουτζ Έμπερσντορφ.

Για να μας πείσει μάλιστα για την ύπαρξή του, η Σουίντον έβαλε στο IMDB ένα ψεύτικο βιογραφικό του ηλικιωμένου, ενώ για να μπει η ίδια περισσότερο στο πετσί του αντρικού ρόλου, ζήτησε από τον Μάρκ Κούλιερ να της φτιάξει ψεύτικα γεννητικά όργανα τα οποία φορούσε στις σκηνές της ως Dr. Klemperer.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο η Σουίντον όσο και ο Γκουαντανίνο δυσαρεστήθηκαν πολύ όταν το μυστικό άρχισε να διαρρέει. Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις της στους Times η Σουίντον ευχόταν να έχουν ξεγελάσει πραγματικά δημοσιογράφους και κοινό και να μην χρειαζόταν να απαντήσει ποτέ σε ερώτηση που να αφορά τον Λουτζ Έμπερσντορφ.

Και αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο θα εξαφάνιζαν και πάλι τον υποτιθέμενο ηλικωμένο ηθοποιό, η απάντηση έρχεται από την Τίλντα Σουίντον η οποία είχε οργανώσει το σχέδιο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: «ο Λουτζ θα πέθαινε πριν η ταινία βγει στους κινηματογράφους και στους τίτλους τέλους θα εμφανιζόταν η φράση "εις μνήμην"».

Το «Suspiria» θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου 2018, ενώ εκτός από την Σουίντον παίζουν ακόμα οι: Ντακότα Τζόνσον, Τίλντα Σουίντον και Κλόι Γκρέις Μόρετζ.