Μάθετε τα μυστικά της σκηνοθεσίας μιας κινηματογραφικής ταινίας με δασκάλα την... Τζόντι Φόστερ!

Στις αρχές του 2019 η διάσημη ηθοποιός, σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα MasterClass, θα παραδίδει online μαθήματα σε επίδοξους σκηνοθέτες, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις που αποκόμισε στις 5 δεκαετίες της καριέρας της μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για τις ταινίες «Η κατηγορούμενη» και «Η σιωπή των αμνών» έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 40 ταινίες ενώ έχει υπάρξει υποψήφια για Όσκαρ στις ταινίες «Ο ταξιτζής» και «Νελ».

Η Φόστερ έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο το 1991 στο φιλμ «Ο μικρός κύριος Τέιτ» στο οποίο και πρωταγωνίστησε ενώ σκηνοθέτησε επίσης τις ταινίες «Πίσω στο σπίτι για τις διακοπές», «Ο άλλος μου εαυτός» και «Money Monster».

Επίσης σκηνοθέτησε επεισόδια στις σειρές του Netflix «Orange Is the New Black», «House of Cards» και «Black Mirror».

Το κόστος για να παρακολουθήσει κανείς ένα μάθημα του MasterClass ανέρχεται σε 90 δολάρια, ενώ η ετήσια συνδρομή κοστίζει 180 δολάρια και παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα παλιά και νέα μαθήματα αρκετών ακόμα γνωστών δημιουργών, όπως οι Μάρτιν Σκορσέζε, Ρον Χάουαρντ, Σπάικ Λι, Στιβ Μάρτιν, κ.ά.. 

Με βάση του Σαν Φρανσίσκο, το MasterClass δημιουργήθηκε το 2015 και αυτή τη στιγμή προσφέρει πάνω από 45 σεμινάρια.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε online το μάθημα της Τζόνι Φόστερ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του MasterClass και να κάνετε εγγραφή για να λάβετε ενημερώσεις σχετικά με το σεμινάριο.