Σε μία χρονιά που αριθμός ρεκόρ γυναικών οδεύουν προς το Αμερικανικό Κογκρέσο, η ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις επιθυμεί να διασφαλίσει ότι δεν θα περάσει στη λήθη η Σίρλεϊ Τσίζολμ, η πρώτη Αφρο-Αμερικανίδα που εξελέγη μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εκπροσωπώντας τη 12η περιφέρεια της Νέας Υόρκης και η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε το χρίσμα μεγάλου πολιτικού κόμματος, συγκεκριμένα των Δημοκρατικών για την προεδρία.

«Ελπίζω να επιμορφώσω» σχολίασε η Ντέιβις στο «The Hollywood Reporter» αναφερόμενη στη βιογραφική ταινία εξηγώντας ότι «πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποια ήταν η Σίρλεϊ Τσίζολμ».


Σίρλεϊ Τσίζολμ

Η 43χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο ατιτλοφόρητο ακόμα φιλμ, με θέμα τη ζωή και την καριέρα της πρωτοπόρου του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων τη δεκαετία του 1960 -1970 (η Τσίζολμ πέθανε το 2005).

Η Βαϊόλα Ντέιβις θα είναι επίσης παραγωγός του πρότζεκτ της Amazon μαζί με τον σύζυγό της Τζούλιους Τένον. Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς ταινιών με πολιτικά θέματα που ετοιμάζει το ζευγάρι για τη συνδρομητική υπηρεσία streaming.

Η εταιρεία παραγωγής των Ντέιβις και Τένον, JuVee μόλις προχώρησε σε μια πρώτη συμφωνία με την Amazon, ενώ η Μάγκι Μπετς θα σκηνοθετήσει την ταινία σε σενάριο του Άνταμ Κάουντι.

«Θέλουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα - να δημιουργήσουμε περιεχόμενο που προβάλλει ανθρώπους χρώματος σε όλο τον κόσμο» είπε ο Τζούλιους Τένον για τη συνεργασία με τη σύζυγό του και τη συμφωνία με την Amazon.

Η Βαϊόλα Ντέιβις -πριν από ένα μήνα- έγραψε στο Twitter μία ρήση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκόλλητο για τις Αλεξάντρια Οκάζιο-Κόρτεζ, Ιλχάν Ομάρ και Ντεμπ Χάαλαντ ή οποιαδήποτε από τις υποψήφιες του 2018, που συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά μαζί με όλο το Κογκρέσο στις 3 Ιανουαρίου: «Εάν δεν σας δώσουν μια θέση στο τραπέζι, φέρτε μια πτυσσόμενη καρέκλα».

Η ηθοποιός εξέφρασε την ελπίδα η ιστορία της Σίρλεϊ Τσίζολμ να έχει τη δύναμη να θυμίσει στους ανθρώπους τις δυνατότητές τους. «Όλοι μπορούν να είναι γενναίοι και τολμηροί αν το έχουν μέσα τους» τόνισε.