Μία βιογραφική ταινία επικεντρωμένη στη ζωή και την καριέρα της Έιμι Γουάινχαουζ βρίσκεται και επισήμως στα σκαριά. 

Σε αντίθεση με το ντοκιμαντέρ Amy που απέσπασε Όσκαρ το 2015 και που κατέκρινε δημόσια ο πατέρας της τραγουδίστριας, αυτήν τη φορά η οικογένειά της έδωσε την συγκατάθεσή της. Έτσι, υπέγραψε σχετική συμφωνία κατά την οποία τα γυρίσματα ξεκινούν το 2019.

Σύμφωνα με τον Guardian, την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Άλισον Όουεν και Ντέμπρα Χέιγουαρντ από την Monumental Pictures, ενώ το «σενάριο» και την προσαρμογή του στην ζωή της αείμνηστης τραγουδίστριας ο Τζεφ Ντιν.

Παράλληλα, η οικογένεια της Γουάινχαουζ διαθέτει διευθυντικό ρόλο στο κομμάτι της παραγωγής και όποιες διαδικασίες ακολουθηθούν ουσιαστικά θα είναι προς όφελος του Amy Winehouse Foundation.

«Τώρα αισθανόμαστε ικανοί να γιορτάσουμε την ξεχωριστή ζωή και το ταλέντο της Έιμι. Και ξέρουμε ότι μέσω του ιδρύματος η πραγματική ιστορία της ασθένειάς της μπορεί να βοηθήσει τόσους άλλους που πιθανότητα να βιώνουν παρόμοια θέματα», δήλωσε ο Μιτς Γουάινχάουζ. 

Από την πλευρά τους οι Όουεν και Χέιγουαρντ ανέφεραν: «Είμαστε υπερήφανες που ο Μιτς Γουάινχάουζ μας εμπιστεύθηκε με την ιστορία της υπέροχης Έιμι, ενός ειδώλου που τα τραγούδια του έχουν εφοδιάσει με soundtrack μια ολόκληρη γενιά.»

Ο πατέρας της στο μεταξύ, εξήγησε πως μέχρι σήμερα τους έχουν πλησιάσει πολλάκις διάφοροι παραγωγοί, αλλά για εκείνους προτεραιότητα είχε η εύρεση επαγγελματιών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σωστά την ταινία. Στις προϋποθέσεις φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η εύρεση της πρωταγωνίστριας που θα μπορέσει να αποδώσει την αστεία, ευφυή, γοητευτική αλλά και φρικτή προσωπικότητα της κόρης του.