Η μυστικότητα που περιβάλλει κάθε πτυχή του ένατου επεισοδίου του «Star Wars», του τελευταίου της σειράς ταινιών που ξεκίνησε το Τζορτζ Λούκας πριν από 40 και βάλε χρόνια, είναι στο ίδιο επίπεδο με εκείνη γύρω από την τελευταία σεζόν του «Game of Thrones». Οι επίσημες πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ενώ οι φαν οργιάζουν με τις πιο απίθανες θεωρίες.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε καν τον τίτλο της ταινίας που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο χθες εμφανίστηκε στο Reddit ένα κρυφό screenshot από την επίσημη ιστοσελίδα starwars.com, που εντοπίστηκε μέσω του κώδικά της. Σύμφωνα με αυτό, ο τίτλος του Επεισοδίου ΙΧ θα είναι…

«Star Wars: Balance of the Force», δηλαδή «Η Ισορροπία της Δύναμης». Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή ότι το παραπάνω screenshot είναι αληθινό. Άλλωστε τον περασμένο Δεκέμβριο, πάλι στο Reddit κάποιος είχε ισχυριστεί ότι έμαθε τον τίτλο εκ των έσω και ότι θα είναι «Star Wars: Son of Darkness» (Ο Γιος του Σκότους). Ωστόσο μέσα στο χάος της συγκεκριμένης πλατφόρμας κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί και πληροφορίες που στη συνέχεια αποδείχθηκαν έγκυρες.

Σαν τίτλος πάντως, ύστερα από όλα όσα έχουν προηγηθεί στη σειρά, έχει κάποιο νόημα. Άλλωστε η ιστορία ξεκινούσε με τον Άνακιν Σκάιγουοκερ, ο οποίος προοριζόταν να φέρει την ισορροπία στη Δύναμη. Ο Άνακιν βέβαια έγινε ο Νταρθ Βέιντερ και όλα πήγαν κατά διαόλου, αλλά στο κλείσιμο του έπους των Σκάιγουοκερ δεν αποκλείεται να έρθει αυτή η περίφημη ισορροπία.

Μέχρι ωστόσο να ανακοινωθεί επίσημα ο τίτλος της ταινίας, θα έχουμε τον Μαρκ Χάμιλ / Λουκ Σκάιγουοκερ να μας τρολάρει με tweets όπως το παρακάτω: