Το κινηματογραφικό σύμπαν αλά Marvel που προσπαθεί εδώ και χρόνια να φτιάξει η DC Comics δεν της «κάθεται» με τίποτα. Και όπως όλα δείχνουν θα από εδώ και πέρα θα προτιμήσει ταινίες άσχετες μεταξύ τους, που θα συστήνουν η κάθε μία με διαφορετικό τρόπο τους κλασικούς της ήρωες. Έτσι, μετά τον «διαφορετικό» Τζόκερ του Χοακίν Φίνιξ, θα δούμε και έναν άλλο Μπάτμαν, τον «The Batman» για την ακρίβεια.

Ο Ματ Ριβς (των δύο τελευταίων ταινιών για τον «Πλανήτη των Πιθήκων») που έγραψε και θα σκηνοθετήσει την ταινία θέλει τον ήρωα να επιστρέψει στις ρίζες του, στα πρώτα κόμικς του 1939 και των 40s, όταν ήταν γνωστός ως «Ο Μεγαλύτερος Ντετέκτιβ του Κόσμου». Ο Μπεν Άφλεκ, που αρχικά ήταν να σκηνοθετήσει εκείνος την ταινία (και να πρωταγωνιστήσει σε αυτή όπως έκανε στα «Batman V Superman» και «Justice League») αποσύρθηκε και επίσημα από τον ρόλο του Μπάτμαν, καθώς η νέα ταινία απαιτεί κάποιον αρκετά νεότερο ηθοποιό (κι επίσης απλά δεν γούσταρε, αλλά αυτό δεν το λέει).

Με το παραπάνω tweet έδωσε την ευλογία του στην ταινία του Ματ Ριβς που μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστή, έχει όμως ημερομηνία πρεμιέρας: 25 Ιουνίου 2021.