Η νέα ταινία των Avengers, το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» είναι η πιο φιλόδοξη μεταφορά κόμικς στον κινηματογράφο, καθώς ενώνει ήρωες από κάθε γωνιά του σύμπαντος της Marvel σε κοινό μέτωπο εναντίον του υπερ-κακού Thanos.

Η πλοκή της κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την προβολή (26 Απριλίου στην Ελλάδα) και τα τρέιλερ που έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα είναι γεμάτα από εντυπωσιακές εικόνες χωρίς να αποκαλύπτουν κάτι ουσιώδες για το σενάριο (πέρα από το ότι ο Thanos συγκεντρώνει Πέτρες του Απείρου για να καταστρέψει τον κόσμο και οι Εκδικητές προσπαθούν να τον σταματήσουν).

Πόσοι όμως είναι οι υπερήρωες που εμφανίζονται στην ταινία; Τα μέλη του καστ μάλλον δεν έχουν ιδέα, καθώς έδωσαν εντελώς διαφορετικές απαντήσεις σε σχετική ερώτηση του BBC. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, που υποδύεται τον Dr. Strange, ήταν ο λιγότερο σαφής απ’ όλους: «Δεν έχω ιδέα, αλλά νομίζω… πολλοί;».

Η Λετίσια Ράιτ, η πριγκίπισσα Σούρι του «Black Panther» απάντησε: «Εμ, έχω ακούσει πως είναι 64 ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω, ένας τέτοιος τρελός αριθμός». Ο Πολ Μπέτανι (Vision) ανέφερε τους μισούς: «Μου είπαν πως είναι 32, αλλά δεν ξέρω». Ενώ ο Σεμπάστιαν Σταν (Στρατιώτης του Χειμώνα) τους τοποθέτησε μεταξύ 30 και 40.

Η αφίσα της ταινίας, πάντως, μπορεί κανείς να μετρήσει 22 υπερήρωες. Όμως σίγουρα είναι πολύ περισσότεροι. Άλλωστε από την αφίσα λείπει ένας βασικός χαρακτήρας, ο Hawkeye του Τζέρεμι Ρένερ.

Ίσως πιο κοντά στην αλήθεια να είναι ο Κρις Χέμσγουορθ (Thor), που παλιότερα είχε κάνει λόγο για 76 υπερήρωες. Αν σκεφτεί κανείς ότι το σύμπαν της Marvel έχει 756 υπερήρωες, είναι πολύ πιθανό ο Thor να έπεσε μέσα.