Αν είσαι γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του '90 λιγοστεύουν οι πιθανότητες να έχεις πετύχει σε κάποιο χαλαρό απόγευμα της ιδιωτικής τηλεόρασης την ταινία στην οποία Κάμερον Ντίαζ και Μπεν Στίλερ οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την αναγνωρισιμότητά τους. Ταυτόχρονα, όσοι την είδαμε τότε και τη μνημονεύουμε μέχρι σήμερα αφενός μεν ακαριαία παθαίνουμε ένα μικρό σοκ καθώς ήδη πέρασαν 20 χρόνια (!) από όταν κυκλοφόρησε, αφετέρου αυτόματα νιώθουμε πολύ μεγάλοι σε ηλικία... 

Στο παρασύνθημα, είτε θυμάσαι την ταινία είτε όχι, τα παρακάτω trivia είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και κυρίως διαφωτιστικά, ειδικά αν νοσταλγείς τα αθώα και όμως ακόμη ξεκαρδιστικά αστεία των '90s. Για την ιστορία πάντως, η ταινία άγγιξε σχεδόν τα 370 εκατ. δολάρια στο box office εκείνης της περιόδου. 

1. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος αρχικά προοριζόταν για τον Όουεν Γουίλσον ή τον Τζον Στιούαρτ του Daily Show. To κάστινγκ όμως απεφάνθη... Μπεν Στίλερ. Το στούντιο, σιχαινόταν τον Στίλερ λιγότερο από ό,τι τον Γουίλσον!

2. Σύμφωνα με τον W. Earl Brown, τον ηθοποιό που εν τέλει υποδύθηκε τον αδερφό της Μαίρης, οι παραγωγοί Φαρέλι αρχικά πέρασαν από κάστινγκ διάφορους κωμικούς εκ των οποίων ήταν και ο Κρις Φάρλεϊ! 

3. Η Κάμερον Ντίαζ χρειάστηκε να επιστρέψει στο Επαγγελματικό Λύκειο στο Long Beach όπου είχε φοιτήσει ως έφηβη για να θυμηθεί πως αισθανόταν σε εκείνη την ηλικία και άρα να μπορεί να ανταποκριθεί στις σκηνές που αφορούσαν τον χορό του σχολείου. Μάλιστα, η Ντίαζ ήταν μία χρονιά μικρότερη του Snoop Dog, στο ίδιο σχολείο.  

4. Η περιβόητη σκηνή με το... τζελ στα μαλλιά της Κάμερον Ντίαζ, την άγχωνε για το πώς θα την αντιμετώπιζε το κοινό. Φοβόταν για την ακρίβεια ότι το κοινό περισσότερο θα σιχαινόταν, παρά θα γελούσε και ότι πιθανόν αυτό να κατέστρεφε την καριέρα της στην υποκριτική. Εξαιτίας αυτών των δεύτερων σκέψεών της γυρίστηκε και μία δεύτερη εκδοχή της σκηνής χωρίς τίποτα απολύτως στα μαλλιά της. Όταν οι πρώτοι θεατές σε δοκιμαστική προβολή πέθαναν στα γέλια, η Ντίαζ δέχτηκε να παίξει η ταινία ως είχε αρχικά στο σενάριο.

5. Αντίστοιχα και ο Στίλερ είχε τα θέματά του με τη συγκεκριμένη σκηνή. Δε μπορούσε να καταλάβει πως ήταν δυνατόν ο Τεντ να μην αισθάνεται τι κρεμόταν από το αυτί του, σε σημείο να προτείνει να προστεθεί στο σενάριο με κάποιο τρόπο ότι έχασε το αισθητήριό του από εκείνο το αυτί. Του είπαν να σταματήσει να το σκέφτεται. 

6. Στην ταινία παίζουν πολλά μέλη των οικογένειών των συντελεστών. Για παράδειγμα, η σύζυγος του Μπόμπι Φαρέλι, Νάνσι ή ο πατέρας της Ντίαζ που έπαιξε τον τύπο με τα μακριά μαλλιά στη φυλακή. Επίσης, ο Ντόκι και η γυναίκα του ήταν οι γονείς των Φαρέλι!

7. Ο Κρις Έλλιοτ ήταν εκείνος που είχε την ιδέα ο Γούγκι να έχει κρεατοελιές, αλλά και το φετίχ στα παπούτσια. 

8. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, η Κάμερον Ντίαζ και ο Ματ Ντίλον (Πατ Χίλι) ήταν ήδη ζευγάρι στη ζωή για τρία χρόνια. Είχαν συναντηθεί στις ταινίες Feeling Mnnesota και Beautiful Girls, όμως λίγο καιρό μετά το τέλος των γυρισμάτων στο Κάτι τρέχει με τη Μαίρη, η σχέση τους έληξε. 

9. Μετά την επιτυχία της ταινίας, η 20th Century Fox είχε την πρόθεση να γυρίσει σίκουελ, ωστόσο οι Φαρέλι αρνήθηκαν. Σύμφωνα με τον Πίτερ Φαρέλι, μία δεύτερη ταινία δεν θα είχε κανένα νόημα. 

10. Η σκηνή με το φερμουάρ βασίστηκε σε ένα πραγματικό γεγονός. Για την ακρίβεια, οι γονείς τον Φαρέλι είχαν βοηθήσει στο παρελθόν ένα νέο άνδρα που είχε πιαστεί ο ίδιος με το φερμουάρ σε έναν από τα πάρτι των αδερφών τους!