Σε περίπτωση που δεν ήταν δικός σας ένας από τους 45 εκατ. λογαριασμούς του Netflix που είδαν μέσα σε μία εβδομάδα το θρίλερ «Bird Box» (Με τα μάτια κλειστά) σπάζοντας ρεκόρ θέασης για παραγωγή της πλατφόρμας streaming, ακολουθεί μια σύντομη περίληψη:  Η Σάντρα Μπούλοκ είναι μια μητέρα που μαζί με τα δύο παιδιά της, το Αγόρι και το Κορίτσι κυκλοφορούν με δεμένα μάτια σε δάση και ποτάμια για να γλιτώσουν από ένα τέρας, που αν το δεις αυτοκτονείς (φανταστείτε το «Ένα ήσυχο μέρος» με κλειστά μάτια αντί για κλειστά στόματα...).

Η επιτυχία της ταινίας ήταν τέτοια (45 εκατ. λογαριασμοί ισοδυναμούν με πολύ περισσότερους ανθρώπους, αν υπήρχε τρόπος να μετρηθούν τα ζευγάρια ή οι παρέες που είδαν μαζί το έργο), που το «Bird Box» έγινε ιντερνετικό φαινόμενο και άρχισαν οι... χαζομάρες. Ο λογαριασμός του αμερικανικού Netflix στο Twitter έκανε χθες έκκληση στο κοινό να μην κάνει το Bird Box Challenge, όπου δένεις τα μάτια σου και κυκλοφορείς στο σπίτι σου ή – ακόμα χειρότερα – έξω στο δρόμο όπως οι ήρωες της ταινίας.

Μα, είναι κανείς τόσο χαζός ώστε να κάνει κάτι τέτοιο; - θα πείτε. Δείτε ένα μικρό δείγμα του τι έχει ανέβει στο Ίντερνετ τον τελευταίο καιρό και θα καταλάβετε...

Το παιδάκι που στούκαρε στην πόρτα το είδατε; Δείτε και μερικά ακόμη.