Το «The Queen’s Gambit», η δημοφιλής και πολυσυζητημένη σειρά του Netflix, αποτελεί μία από τις κορυφαίες μίνι σειρές για την πλατφόρμα streaming.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα την πρώτη σεζόν έχουν παρακολουθήσει 62 εκατομμύρια λογαριασμοί παγκοσμίως σπάζοντας κάθε ρεκόρ στον πρώτο μήνα προβολής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Netflix, η σειρά βρίσκεται στην κορυφή σε 63 χώρες και μέσα στη λίστα με τις 10 top σειρές σε 92 χώρες.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι στην κορυφή συνεχίζει να βρίσκεται η πρώτη σεζόν του The Witcher το οποίο έχουν παρακολουθήσει 76 εκατομμύρια νοικοκυριά στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας του.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Netflix έχει αλλάξει τους τρόπους μέτρησης της τηλεθέασης. Πλέον μετράει τα views ενός λογαριασμού που διήρκεσαν από μόλις δύο λεπτά για ένα επεισόδιο ή ταινία τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας της.

Η σειρά των Σκοτ Φρανκ και Άλαν Σκοτ έκανε πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου κερδίζοντας κοινό και κριτικούς.

Η επίσημη σύνοψη του Netflix αναφέρει:

«Δεκαετία του 1950. Σ' ένα ορφανοτροφείο, ένα κορίτσι αποκαλύπτει το σπάνιο ταλέντο του στο σκάκι και ξεκινά το ταξίδι του προς τη δόξα, ενώ παλεύει με τον εθισμό του».

Πρωταγωνιστούν οι: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Μπιλ Καμπ, Μαριέλ Χέλερ.