Ύστερα από τον αινιγματικό τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε στο Netflix (χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση) η ταινία «Black Mirror: Bandersnatch», νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από ένα leak που προέρχεται από τη... Νότια Κορέα.

Το παρακάτω screenshot από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Αξιολόγησης Κορεάτικων Μέσων μας δίνει ένα σωρό χρήσιμες πληροφορίες για το μυστικό πρότζεκτ του Netflix.

Τα καταλάβατε όλα; Εντάξει; Για εκείνους τους λίγους όμως που δεν γνωρίζουν κορεάτικα, ας δούμε τη σελίδα με την αυτόματη ελληνική μετάφραση της Google.

Ας βάλουμε τις πληροφορίες σε μια σειρά, ξεκινώντας από την υπόθεση: Ένας νεαρός προγραμματιστής μεταφέρει ένα μυθιστόρημα φαντασίας σε video game. Αν και Bandersnatch είναι το όνομα ενός πλάσματος στο «Η Αλίκη μέσα από τον Καθρέφτη» του Λιούις Κάρολ, ο τίτλος της ταινίας τελικά φαίνεται πως παραπέμπει στο «χαμένο» videogame «Bandersnatch», που διαφημιζόταν το 1984 (χρονιά στην οποία εκτυλίσσεται η υπόθεση) από την εταιρεία Imagine ως μια εντελώς νέα gaming εμπειρία.

Δείτε αριστερά την διαφήμιση της εποχής για το «Bandersnatch» και ένα ακόμη παιχνίδι, το «Psylapse». Οι δύο τίτλοι δεν κυκλοφόρησαν ποτέ γιατί η Imagine χρεοκόπησε, αλλά κάποιοι από τους προγραμματιστές της σχημάτισαν την εταιρεία Psygnosis. Η πρώτη της κυκλοφορία ήταν το παιχνίδι «Brataccas» το 1986 (για Amiga, Atari ST και Mac) που θεωρείται ότι προέρχεται από το «Bandersnatch». Πρόκειται για ένα παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας τύπου adventure, με ήρωα έναν επιστήμονα γενετικής μηχανικής που η κυβέρνηση εξαναγκάζει να δημιουργήσει υπερστρατιώτες. Σταματάμε εδώ αυτή τη μικρή «βουτιά» στην ιστορία των video games, για να δούμε τι άλλο μαθαίνουμε από τους Κορεάτες.

Προσέξτε τη διάρκεια: 312 λεπτά, δηλαδή 5 ώρες και 12 λεπτά! Αυτό δεν είναι ταινία, θα μπορούσε όμως να είναι η συνολική διάρκεια του υλικού σε μια ταινία π.χ. 90 λεπτών με εναλλακτικά σενάρια, όπου ο θεατής καθορίζει την εξέλιξη της δράσης. Ο θεατής κάνει της επιλογές του και η τελική διάρκεια, ασχέτως της εξέλιξης της υπόθεσης, θα είναι κοντά στα 90 λεπτά. Επομένως ισχύουν όλα αυτά που έχουν γραφτεί για εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο «Black Mirror». Το περιμέναμε σε επεισόδια της σειράς, αλλά φαίνεται πως θα το δοκιμάσουμε σε ταινία.

Κάτι άλλο που μαθαίνουμε είναι ότι η ταινία θα έχει υψηλά επίπεδα βίας (το βλέπουμε στο γράφημα στο τέλος του screenshot), εικόνες χρήσης φαρμάκων/ λιγότερο τρόμο, ακόμη λιγότερο σεξ – το άλλο εικονίδιο που είναι στα ίδια υψηλά επίπεδα με εκείνο της βίας, δυστυχώς δεν μπορούμε να το αποκρυπτογραφήσουμε και η αυτόματη μετάφραση δεν βοηθάει...

Σκηνοθέτης θα είναι ο Ντέιβιντ Σλέιντ, που στην προηγούμενη σεζόν του «Black Mirror» είχε σκηνοθετήσει το επεισόδιο «Metalhead» (εκείνο με το δολοφονικό ρομπότ-σκύλο) και πρωταγωνιστής ο 21χρονος Φιν Ουάιτχεντ («Δουνκέρκη»).

Όσο για το τελευταίο μεγάλο ερώτημα, πότε θα δούμε το «Black Mirror: Bandersnatch», θα πρέπει να αρκεστούμε στο αρχικό leak που είχε γίνει από λογαριασμό Twitter σχετιζόμενο με το Netflix, και ανέφερε την ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου. Κάτι νεότερο ή πιο επίσημο δεν υπάρχει προς το παρόν...