Από τη στιγμή που η Disney θέλει να λανσάρει μέχρι το τέλος του χρόνου τη δική της πλατφόρμα streaming Disney+, είναι θέμα χρόνου να λήξει η συνεργασία της με το Netflix που πλέον θα γίνει ανταγωνιστής της. Η πρώτη ταινία της Disney που δεν θα πάει στο Netflix θα είναι η «Captain Marvel», που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 8 Μαρτίου και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+ (εκτός από τα DVD και Blu-Ray, φυσικά).

Αυτή τη στιγμή η Disney παραχωρεί τις ταινίες και τις σειρές της στο Netflix και το Hulu. Αν και κάποιες από αυτές θα παραμείνουν στο Hulu, καθώς η Disney έχει το 60% των μετοχών του, σταδιακά όλο το περιεχόμενό της θα αποσυρθεί από το Netflix (ήδη κάποιες πολύ καλές σειρές της Marvel που γύριζε το Netflix, όπως ο «Daredevil» ματαιώθηκαν).

Η κίνηση αυτή θα κοστίσει στην Disney κάπου 140 εκατ. δολάρια ετησίως, όσα εισπράττει δηλαδή για τα δικαιώματα των ταινιών και των σειρών της. Αλλά μακροπρόθεσμα τα κέρδη θα είναι μεγαλύτερα, καθώς το Disney+ θα μπορεί να βρει κανείς οτιδήποτε έχει σχέση με υπερήρωες της Marvel, Star Wars και, φυσικά, τους καρτούν ήρωες της Disney).


Το λογότυπο του Disney+

Πάρτε εδώ μια πρώτη γεύση από όσα θα δούμε στο Disney+, για το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπομπ Άιγκερ, είπε χθες σε ενημέρωση των επενδυτών ότι θα κοστίζει πολύ λιγότερο από το Netflix. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 11 Απριλίου, όταν γίνει η πρώτη παρουσίαση του app Disney+.