Η σειρά «Cobra Kai», σίκουελ των πρώτων ταινιών «Karate Kid» ήταν μία από τις εκπλήξεις της περασμένης σεζόν και ήταν λογικό να ανανεωθεί για περισσότερα επεισόδια στη συνδρομητική πλατφόρμα YouTube Red.

Για να μας «ζεστάνουν» εν όψει του δεύτερου κύκλου, οι νεαροί ηθοποιοί Τάνερ Μπιουκάναν και Μαίρη Μάουζερ, που υποδύονται τον γιο του Τζόνι Λόρενς (Ουίλιαμ Ζάμπκα) και τη κόρη του Ντάνιελ ΛαΡούσο (Ραλφ Μάτσιο), μας ξεναγούν σε ένα σκηνικό που θα παίξει βασικό ρόλο από εδώ και πέρα: το σπίτι του κυρίου Μιγιάγκι, που ο Ντάνιελ θέλει να μετατρέψει σε σχολή καράτε.

Το σπίτι έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, όπως εξηγούν στο βίντεο. Το πρωτότυπο σπίτι της πρώτης ταινίας πουλήθηκε και κάποια στιγμή κατεδαφίστηκε. Έτσι, για το «Karate Kid 2» χτίστηκε νέο σπίτι-σκηνικό στα στούντιο της Sony. Αλλά και αυτό κατεδαφίστηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων του «Karate Kid III». Έτσι κατασκευάστηκε και πάλι για τις ανάγκες της σειράς, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Στα παιδιά των 80s θα ξυπνήσουν αγαπημένες αναμνήσεις από την πρώτη ταινία, και θα θυμηθούν τη γωνία όπου ο Ντάνιελ μάθαινε να πιάνει μύγες με chopsticks, ή το σημείο όπου έπλενε και γυάλιζε τα αυτοκίνητα του Μιγιάγκι («wax on, wax off»). Δεν έχει οριστεί ημερομηνία προβολής του «Cobra Kai 2», αλλά το περιμένουμε μέσα στο 2019.