Αρκεί μια ταινία να διαδραματίζεται την παραμονή των Χριστουγέννων για να θεωρηθεί χριστουγεννιάτικη; Κλασικό παράδειγμα διαφωνιών είναι η κλασική περιπέτεια «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» με τον Μπρους Γουίλις, όπου ο ήρωας αναλαμβάνει να εξουδετερώσει μια ομάδα τρομοκρατών που έχουν καταλάβει έναν ουρανοξύστη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Hollywood Reporter, το 62% των Αμερικανών που ρωτήθηκε σχετικά θεωρεί ότι το «Die Hard» δεν είναι χριστουγεννιάτικη ταινία. Ενώ μαζί τους έχει συμφωνήσει και ο ίδιος ο Γουίλις. Όμως η 20th Century Fox διαφωνεί κάθετα, και ξανακυκλοφορεί σε Blu-Ray την ταινία ως... 100% χριστουγεννιάτικη. Μέχρι και το κουτί θυμίζει τα κλασικά, απαράδεκτα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ.

Έφτιαξαν μάλιστα και το σχετικό τρέιλερ, που με «πειραγμένο» μοντάζ, μουσική και αφήγηση, μας πείθει ότι ο ήρωας της ταινίας είναι απλά ένας πατέρας που θέλει να περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του. Μέχρι και χριστουγεννιάτικα φωτάκια έβαλαν στον τίτλο προκειμένου να μας πείσουν.

Χριστουγεννιάτικο ή όχι, το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» – που φέτος έκλεισε 30 χρόνια – είναι μία από τις πιο επιτυχημένες (κόστισε 28 εκατ. δολάρια και κέρδισε πάνω από 140 εκατ.) και εμβληματικές περιπέτειες των 80s, που άλλαξε την καριέρα του Μπρους Γουίλις και τον καθιέρωσε ως σταρ ταινιών δράσης.