Όσο πιο δημοφιλής είναι μια τηλεοπτική σειρά, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση κακόβουλου λογισμικού (malware). Και το «Game of Thrones», που την τελευταία δεκαετία έρχεται πάντα πρώτο σε παράνομα downloads (μόνο πέρυσι έχασε την πρωτιά επειδή... δεν προβλήθηκε), είναι από τα αγαπημένα «καμουφλάζ» διαφόρων σκοτεινών τύπων στο Ίντερνετ που θέλουν να γεμίσουν τον υπολογιστή σας με trojan, spyware, adware, ransomware και άλλες... ομορφιές.

Στην τελευταία έρευνα της Kaspersky για το malware το «Game of Thrones» είναι πρώτο στη λίστα με τις σειρές που προτιμούν οι κυβερνοεγκληματίες.

  1. Game of Thrones
  2. The Walking Dead
  3. Arrow
  4. Suits
  5. Vikings
  6. The Big Bang Theory
  7. Supernatural
  8. Grey's Anatomy
  9. This Is Us
  10. The Good Doctor

Τα πιο επικίνδυνα επεισόδια του «Game of Thrones» είναι συνήθως το πρώτο και το τελευταίο. Το 2017 και το 2018 η ομάδα της Kaspersky εντόπισε στη σειρά 33 τύπους απειλών και 505 διαφορετικές οικογένειες λογισμικού. Πέρυσι, που δεν προβλήθηκαν επεισόδια «Game of Thrones», μολύνθηκαν από αυτό 126.340 υπολογιστές. Αλλά φέτος, με την τελευταία σεζόν να κάνει πρεμιέρα τις 14 Απριλίου, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της Kaspersky εδώ.

Διαβάστε επίσης: 

Ανατροπή στην υπόθεση Τοπαλούδη: Έρευνες και κατασχέσεις στα σπίτια των τριών νεαρών για τον βιασμό

Τέλος τα βιβλιάρια υγείας - Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων στα νοσοκομεία

Κοκκίνισε η θάλασσα στο Ναύπλιο - Τι είναι το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας (pics)