Στα τέλη του 2014 έκανε την εμφάνισή του στο YouTube ένα ασπρόμαυρο βίντεο από μία κάμερα ασφαλείας τοποθετημένη σε παιδική κρεβατοκάμαρα. Κάτω από το κρεβάτι του παιδιού που κοιμάται βγαίνει ένας τρομαχτικός κλόουν, ο οποίος, σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, λέγεται Wrinkles, ζει στη νοτιοδυτική Φλόριντα και έχει προσληφθεί από τους γονείς του παιδιού για να το τρομάξει επειδή είναι άτακτο.

Το βίντεο έγινε viral, και σύντομα στο YouTube άρχισαν να εμφανίζονται κι άλλα βίντεο με τον Wrinkles να τρομάζει παιδιά, μαζί με τον αριθμό τηλεφώνου 407-731-0254 στον οποίο μπορούσε κανείς να τον καλέσει και να τον προσλάβει. 

Ο κλόουν με την τρομαχτική ρυτιδιασμένη μάσκα (εξ' ου και το όνομα Wrinkles – Ρυτίδας) έγινε ολόκληρη υπο-ενότητα του YouTube με παιδιά να βιντεοσκοπούν τους εαυτούς τους να παίρνουν τηλέφωνο τον κλόουν και να του αφήνουν μηνύματα. Καταγράφονται περισσότερα από ένα εκατομμύρια μηνύματα: από γονείς που ζητούν τις υπηρεσίες τους, από παιδιά που θέλουν να αποδείξουν στους φίλους τους ότι δεν φοβούνται, από ενήλικες και παιδιά που είτε έχουν ψύχωση με τους κλόουν και του ζητάνε να γίνει φίλος τους είτε απειλούν ότι θα τον χτυπήσουν άσχημα ή θα τον σκοτώσουν αν τους πλησιάσει.

Ποιος είναι, όμως ο Wrinkles και γιατί κάνει αυτή τη δουλειά; Την απάντηση θα δώσει το ντοκιμαντέρ «Wrinkles The Clown» που θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 4 Οκτωβρίου – την ίδια ημέρα που όλοι θα πηγαίνουν σινεμά για να δουν έναν άλλον ανατριχιαστικό κλόουν, τον «Joker» του Χοακίν Φίνιξ. Και ενώ παίζεται ήδη στους κινηματογράφους το «Αυτό: Κεφάλαιο 2» με τον τρομαχτικό Πένιγουαϊζ.

Το ντοκιμαντέρ βγάζει τη μάσκα του κλόουν – στο παρακάτω τρέιλερ βλέπουμε τα αραιά, λευκά μαλλιά ενός ηλικιωμένου άνδρα – και εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονοι μύθοι γεννιούνται και εξαπλώνονται παντού μέσω του Ίντερνετ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, που του είχε πάρει συνέντευξη το 2015, ο Wrinkles είναι ένας 65χρονος (τότε) χωρισμένος συνταξιούχος, πρώην στρατιωτικός, που το 2010 μετακόμισε στη Νάπολη της Φλόριντα από το Ρόουντ Άιλαντ. Έχοντας βαρεθεί τη ζωή του συνταξιούχου, αγόρασε τη μάσκα του online και άρχισε να τυπώνει κάρτες με τη φωτογραφία και το τηλέφωνό του. Περισσότερα για εκείνον, επί της οθόνης...