Η σημερινή τεχνολογία, όταν συνδυάζεται με φαντασία, επινοητικότητα και τερματισμένη… «Star Wars» πώρωση, επιτρέπει ακόμη και σε ερασιτέχνες να γυρίζουν φιλμάκια που θα μπορούσαν να έχουν βγει από την Disney και τη Lucasfilm.

Πάρτε για παράδειγμα το «Vader Episode 1: Shards of the Past», το πρώτο επεισόδιο μιας σειράς με ήρωα τον Νταρθ Βέιντερ, που ανέβηκε στο κανάλι Star Wars Theory του YouTube. Σύμφωνα με την υπόθεση – που εμφανίζεται ως κείμενο στην αρχή με τον κλασικό τρόπο των ταινιών «Star Wars» – «ο Άνακιν Σκάιγουοκερ είναι νεκρός. Εδώ και 8 μήνες ο μυστηριώδης Νταρθ Βέιντερ εφαρμόζει τις διαταγές του Αυτοκράτορα. Για κάποιους η Αυτοκρατορία φέρνει φόβο. Για άλλους, φέρνει ελπίδα. Αλλά για τον Βέιντερ, δεν φέρνει τίποτε άλλο από πόνο και βάσανα…».

Το βίντεο αρχίζει με τον Βέιντερ να ονειρεύεται ότι σκοτώνει τον Αυτοκράτορα και στη συνέχεια ότι συναντάει τη γυναίκα του, Πάντμε, πριν εκείνη πεθάνει και εκείνος από Άνακιν Σκάιγουοκερ γίνει Νταρθ Βέιντερ.

Τα σχόλια στο YouTube είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδη, φτάνοντας ακόμη και μέχρι τη διαπίστωση ότι τα 16 λεπτά αυτού του ερασιτεχνικού φιλμ ήταν καλύτερα από ολόκληρη την ταινία «Οι Τελευταίοι Jedi».