Το σίκουελ του «Μονομάχου» επιτέλους επιστρέφει μετά από χρόνια συζητήσεων, σχεδίων και κυρίως φημών που είχαν οργιάσει.

Έτσι, 18 χρόνια μετά της βραβευμένης με 5 Όσκαρ ταινίας, ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στην αρχαία Ρώμη και το Κολοσσαίο με τις ευλογίες της Paramount στη διανομή της ταινίας.

Οι θαυμαστές του Ράσελ Κρόου μην αρχίσετε να τρίβετε τα χέρια σας από χαρά, καθώς ο Σκοτ δεν σκοπεύει να επαναφέρει στη ζωή τον Μάξιμο ο οποίος είχε τραυματιστεί μπαμπέσικα από τον Κόμμοδο (Χοακίν Φίνιξ) προτού αρχίσει η μονομαχία τους με αποτέλεσμα να καταλήξει να πέσει νεκρός στο τέλος της επικής ταινίας.

Έτσι, η ιστορία του σίκουελ θα εστιάσει στον ενήλικα πια Λούσιο (εκείνο το αντιπαθητικό και φοβιστικό αγοράκι), τον γιο της Λουσίλα και ανιψιό του παράφρονα αυτοκράτορα Κόμμοδου.

Ο Σκοτ έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του πρότζεκτ και όπως όλα δείχνουν θα τον δούμε και πάλι πίσω από το τιμόνι της σκηνοθεσίας, ενώ το σενάριο θα φέρει την υπογραφή του Πίτερ Κρεγκ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο «Μονομάχος»  των 5 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Ήχου και Καλύτερων Οπτικών Εφέ) είχε σαρώσει το παγκόσμιο box office με έσοδα που άγγιζαν τα 460 εκατ. δολάρια.