Πώς θα ήταν αν το «Ρόκι» συναντούσε το «Οργισμένο είδωλο», αν ο Ρόκι Μπαλμπόα του Σιλβέστερ Σταλόνε ανέβαινε στο ίδιο ρινγκ με τον Τζέικ ΛαΜότα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο; 

Σε αυτό το ερώτημα πόνταρε τα λεφτά της η ταινία «Επιστροφή στο ρινγκ», που πίσω στο 2013 έβαλε τον Σταλόνε και τον Ντε Νίρο να υποδυθούν δύο παλαίμαχους μποξέρ που επιστρέφουν στη δράση για έναν τελευταίο αγώνα. Το κοινό δεν ενθουσιάστηκε, ωστόσο με αφορμή την ταινία έγινε μια πρώτη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα βίντεο με τον Μπαλμπόα / Σταλόνε να αντιμετωπίζει τον ΛαΜότα / Ντε Νίρο. Είναι αυτό που θα δείτε στη συνέχεια, με μονταρισμένα πλάνα από τις παλιότερες ταινίες.

Το εφέ δεν λειτουργεί απόλυτα – δεν είναι λίγες οι φορές που φαίνεται ότι ο Ντε Νίρο και ο Σταλόνε αντιμετωπίζουν διαφορετικούς αντιπάλους και όχι ο ένας τον άλλον – ενώ μόνο ο εκφωνητής που περιγράφει τον αγώνα «δένει» κάπως το υλικό.

Όμως η πρόοδος στο software στα χρόνια που πέρασαν από τότε επέτρεψε φέτος στον Antonio Maria Da Siva να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό βίντεο, με τον ηλικιωμένο σήμερα Ρόκι να αναπολεί τον αγώνα του με τον ΛαΜότα, για τον οποίο δεν είναι σίγουρος αν ήταν αλήθεια ή όνειρο. Λογικό, με τόσο ξύλο που τον βλέπουμε να τρώει.

Κάποια στιγμή μάλιστα οι μπουνιές είναι τόσο καταιγιστικές, που ο Ρόκι δεν καταλαβαίνει πόσοι μποξέρ είναι στο ρινγκ και τον χτυπάνε. Και αρχίζει να βλέπει γύρω του τον Απόλο Κριντ, τον Κλάμπερ Λανγκ (από το «Ρόκι ΙΙΙ») και τον Ιβάν Ντράγκο (από το «Ρόκι IV»), να του επιτίθενται όλοι μαζί. Η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική, και μπορείτε να την απολαύσετε παρακάτω.