Στον φανταστικό κόσμο της σειράς «Οι ανατριχιαστικές περιπέτειες της Σαμπρίνα» η έφηβη μάγισσα έχει να αντιμετωπίσει την Εκκλησία της Νύχτας. Στον αληθινό κόσμο, το Neflix που προβάλλει τη σειρά έχει να αντιμετωπίσει τον Σατανικό Ναό, που απειλεί με μήνυση για τη χρήση ενός αγάλματος του δαίμονα Μπαφομέτ (γνωστού επίσης και ως Μπαθομέτ).

Το άγαλμα του δαίμονα που έχει ανθρώπινο σώμα, κεφάλι τράγου και φτερά, στη σειρά είναι το έμβλημα σατανικής αίρεσης που θυσιάζει ανθρώπους. Όμως ο σχεδιασμός του είναι ακριβώς ο ίδιος με εκείνον που έχει κατοχυρώσει η οργάνωση Σατανικός Ναός.

Ο ιδρυτής της, Λούσιεν Γκριβς, ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ενώ με άλλο tweet εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση του αγάλματος στη σειρά και έδωσε το παράδειγμα ενός αληθινού τζαμιού που θα χρησιμοποιούταν από μία σειρά ως το αρχηγείο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο νομικός σύμβουλος της οργάνωσης, Στούαρτ ντε Χάαν, δήλωσε ότι ο τρόπος που χρησιμοποιείται το άγαλμα είναι εντελώς αντίθετος με αυτό που εκπροσωπεί η οργάνωση, και πως παρόλο που το σχέδιό του είναι κατοχυρωμένο δεν τους ζητήθηκε η σχετική άδεια.

Ο Σατανικός Ναός τον περασμένο Αύγουστο είχε τοποθετήσει ένα άγαλμα του Μπαφομέτ έξω από το Καπιτώλιο του Άρκανσο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το μνημείο με τις Δέκα Εντολές που κοσμεί την αυλή του κτιρίου. Επιδιώκει την αφαίρεση χριστιανικών μνημείων από δημόσια κτίρια με το επιχείρημα ότι η τοποθέτησή τους συνιστά αντισυνταγματική θρησκευτική διάκριση.

Η οργάνωση επισήμως δεν λατρεύει τον Σατανά, αλλά τον αντιλαμβάνεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, «ως τον αιώνιο επαναστάτη που εναντιώνεται στην αυθαίρετη εξουσία», ενώ αντιτίθεται σε κάθε μορφή προκατάληψης που πηγάζει από το υπερφυσικό ή αρχαϊκές παραδόσεις.