Μετά από την τεράστια επιτυχία του «Aquaman» το κινηματογραφικό σύμπαν των DC Comics και Warner Bros. θα συνεχίσει με ακόμη πιο λάιτ διάθεση, με έναν υπερήρωα που εκ φύσεως δεν μπορεί να είναι σοβαρός. Και αυτό γιατί ο Shazam είναι ένα 14χρονο αγόρι που μεταμορφώνεται σε ενήλικο υπερήρωα όταν προφέρει τη λέξη «Shazam!».

Αυτός είναι και ο τίτλος της ταινίας του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, με τον πιτσιρικά Άσερ Έϊντελ να υποδύεται τον Μπίλι Μπάτσον και τον Ζάκαρι Λέβι το alter ego του, τον Shazam. Η διάθεση για χαβαλέ είναι ολοφάνερη στο παρακάτω τρέιλερ, όπου βλέπουμε ότι δύο από τα πρώτα πράγματα που κάνει ο Μπίλι ως Shazam είναι να... αγοράσει μπύρα και να ζητήσει από μεσίτη να του βρει ένα υπερηρωικό κρυσφύγετο!

Μπορεί στο ελληνικό κοινό ο συγκεκριμένος ήρωας να μη λέει πολλά αλλά είναι από τους παλιότερους που εμφανίστηκαν στην Αμερική (το 1939-40) και μάλιστα με το όνομα... Captain Marvel. Όταν όμως στη δεκαετία του '60 η έκδοση των κόμικς του από την DC είχε διακοπεί για ένα διάστημα, η Marvel Comics βρήκε την ευκαιρία και κατοχύρωσε το Captain Marvel, και μάλιστα ανέθεσε στον Σταν Λι να δημιουργήσει άμεσα έναν υπερήρωα με αυτό το όνομα (η Captain Marvel που θα δούμε τον Μάρτιο είναι μετεξέλιξη του συγκεκριμένου ήρωα). Όταν ο αρχικός Captain Marvel ξαναεκδόθηκε από την DC, μπορούσε να κρατήσει το όνομά του αλλά όχι στον τίτλο του κόμικ, ο οποίος άλλαξε σε«Shazam!» (από τη φράση που τον μεταμορφώνει σε υπερήρωα), Με το πέρασμα των χρόνων το κοινό άρχισε να τον συνηθίζει έτσι και στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Απριλίου δεν αναφέρεται καθόλου το όνομα Captain Marvel.