Αυτό ο Τομ Κρουζ σίγουρα δεν το είδε να έρχεται.

Ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων Jack Reacher, Λι Τσάιλντ είπε ότι ο ηθοποιός δεν είναι αρκετά ψηλός και επιβλητικός για να παίζει τον ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, εξήγησε ότι σε περίπτωση που όντως ο Jack Reacher διασκευαστεί τηλεοπτικά για λογαριασμό υπηρεσίας streaming, δεν θέλει ο Κρουζ να είναι αυτός που θα τον υποδυθεί.

Στην ίδια συνέντευξη, επεσήμανε ότι παρόλο που του άρεσε ο ηθοποιός στις δύο ταινίες του 2012 και 2016, θεωρεί ότι πια ο σταρ δεν είναι τόσο επιβλητικός όσο αρμόζει στον ήρωα των βιβλίων του, έναν απόστρατο αστυνομικό που τώρα προσπαθεί ως απλός πολίτης να βοηθάει τον κόσμο βάζοντάς τα με τους κακούς. 

«Τελικά οι αναγνώστες έχουν δίκιο. Το μέγεθος του Reacher είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και ένα τεράστιο στοιχείο του ποιος είναι», δήλωσε σχετικά ο Λι. 

Παρόλο που καθ' όλη της διάρκεια της καριέρας του Κρουζ, τα τάμπλοϊντς αρέσκονταν να γράφουν για το ύψος του (μάλιστα μερικά έγραψαν ότι μετά τον χωρισμό τους, η Κίντμαν επιτέλους μπορούσε να φορέσει ψηλά τακούνια), ποτέ δεν τον εμπόδισε από το να είναι ο κυριότερος σταρ ταινιών δράσης επί δεκαετίες. 

«Η ιδέα είναι ότι όταν ο Reacher μπαίνει σε ένα δωμάτιο, όλοι είναι κάπως νευρικοί τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά. Και ο Κρουζ, παρά το ταλέντο του, δεν έχει αυτόν τον σωματότυπο», διευκρινίζει ο Λι, του οποίου τα βιβλία περιγράφουν τον Reacher να ξεπερνάει το 1.80. «Οπότε αυτό που αποφάσισα να κάνω είναι να μη γίνουν άλλες ταινίες με τον Τομ Κρουζ. Αντ' αυτών θα το πάμε στο Netflix ή σε κάτι τέτοιο. Σε μία τηλεοπτική μεταφορά δηλαδή σε υπηρεσία streaming με εντελώς διαφορετικό ηθοποιό», πρόσθεσε. 

Ο Κρουζ πάντως παραμένει στο πρότζεκτ με την ιδιότητα του παραγωγού, μαζί με τις  Paramount και Skydance Media.