Αν στεναχωριέστε που η όγδοη σεζόν του «Game of Thrones» θα είναι και η τελευταία, ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν σας συμπονεί. Και δηλώνει στην κάμερα του Variety, στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy, ότι αν ήταν στο χέρι του η σειρά θα είχε 11, 12, 13 σεζόν. «Αλλά ο Ντέιβ και ο Νταν (σ.σ. οι υπεύθυνοι της σειράς, Ντέιβ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις) ήθελαν να έχουν ζωή».

Ο δημιουργός των βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά, εξηγεί στο παρακάτω βίντεο ότι τα μυθιστορήματα είχαν άφθονο υλικό για να μπορέσει το τηλεοπτικό «Game of Thrones» να συνεχιστεί για περισσότερες σεζόν. «Αυτοί αποφάσισαν να κάνουν περικοπές, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε άλλες πέντε σειρές που κοιτάμε, πέντε πρίκουελ που βασίζονται στην ιστορία του Γουέστερος. Κάποια εκτυλίσσονται 100 χρόνια πριν το “Game of Thrones”, άλλα 5.000 χρόνια πριν».

«Εδώ και πέντε χρόνια ο Ντέιβ και ο Νταν έλεγαν ότι θα γυρνούσαν μόνο επτά σεζόν της σειράς. Τους πείσαμε να κάνουν οκτώ, αλλά όχι παραπάνω». Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να δει κάποιον χαρακτήρα να αποκτά δικό του spin-off , απάντησε αρνητικά: «Η ιστορία αυτή τελειώνει εκεί που τελειώνει. Και οι ηθοποιοί θέλουν να προχωρήσουν και να κάνουν κι άλλα πράγματα στις καριέρες τους, να μην περάσουν όλη τους τη ζωή παίζοντας τον ίδιο ρόλο».