Από όταν ανακοινώθηκε ότι ο Τζουντ Λο θα υποδυθεί τον Άλμπους Ντάμπλντορ στα νιάτα του, αν μη τι άλλο άλλαξε η μέχρι πρότινος... οπτική μας για τον ήρωα.

Το πλήρες τρέιλερ μας έπεισε ότι καλύτερη επιλογή δε θα μπορούσε να υπάρξει στην προκειμένη από την πλευρά της Warner για την ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald και τώρα που ρίξαμε μια ματιά στη συνέντευξη του Λο στο Entertainment Weekly, επιβεβαιωθήκαμε διπλά.

Ο 45άχρονος ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά μεταξύ άλλων για την απόφασή του να γίνει... Ντάμπλντορ, όπως επίσης και για όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη οθόνη. 

Σχετικά με το πως προετοιμάστηκε για τον ρόλο, ανέφερε:
«Ήξερα τα βιβλία και τις ταινίες Χάρι Πότερ πολύ καλά, τα παιδιά μου μεγάλωσαν με αυτές, οπότε μεγάλωσα κι εγώ μαζί τους σαν ενήλικας που τους έκανε παρέα. Επίσης, έχω δει και έχω απολαύσει την πρώτη ταινία των Φανταστικών Τεράτων. Ύστερα, είχα την καλή τύχη και την ευκαιρία να κάτσω λιγάκι μαζί με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, σχεδόν αμέσως από όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε την ταινία. Μου έδωσε μία πολύ καλή αίσθηση από το ταξίδι της ζωής του Άλμπους, το ποιος ήταν και τί συνέβαινε στο κεφάλι του και στην καρδιά του και στον κόσμο του για αυτήν τη συγκεκριμένη ιστορία.»

Αναφερόμενος λοιπόν στον νέο Ντάμπλντορ και το πόσο διαφορετικός θα εμφανιστεί σε σχέση με ό,τι έχουμε δει ως τώρα στον κινηματογράφο, επεσήμανε: 
«Υποβόσκει ένα είδος χιούμορ και σκανταλιάς, μία αίσθηση αναρχίας, του τί είναι σωστό και σε τί πιστεύει, μία αίσθηση μυστηρίου. Υπάρχει επίσης και το πως καταφέρνει να βάζει τους ανθρώπους μέσα στον δικό του τρόπο σκέψης, κάτι που γίνεται έμμεσα. Ο ίδιος έχει ένα είδος... βαρύτητας, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά σε σχέση με αυτό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσει ή ελπίζει ότι θα ξεπεράσει. Έχει επίσης ένα σπουδαίο πάθος για να μοιραστεί τη γνώση του, είναι δυνατός και πλήρης δάσκαλος.»

Παράλληλα, αφου διευκρίνισε ότι δεν θα διδάσκει μεταμόρφωση στους μαθητές του, παραδέχτηκε ότι όντως ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει είναι γκέι και διευκρίνισε πόσο προφανές θα είναι αυτό στην πλοκή της ταινίας:
«Αυτή ήταν και μία ερώτηση πουτ έκανα στην Τζο και μου απάντησε πως ναι, είναι γκέι. Αλλά στους ανθρώπους, η σεξουαλικότητά σου δε σε καθορίζει απαραίτητα. Ο Άλμπους είναι πολυπρόσωπος. Υποθέτω ότι η ερώτηση είναι: Πώς η σεξουαλικότητά του αποτυπώνεται στην ταινία; Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πρόκειται μόλις για τη δεύτερη ταινία σε μία ολόκληρη σειρά και αυτό που είναι πανέξυπνο στη γραφή της Τζο είναι πως αποκαλύπτει τους χαρακτήρες της, τους «ξεφλουδίζει» από την επιφάνεια μέχρι την καρδιά κατά τη διάρκεια των χρόνων. Απλά ξεκινάτε να μαθαίνετε τον Άλμπους στην ταινία και προφανώς υπάρχουν πολύ περισσότερα για να μάθετε στην πορεία.[...] Δεν πρόκειται να τα αποκαλύψουμε όλα με μιας.»

Θυμηθείτε το τρέιλερ που έχει κυκλοφορήσει από τον Μάρτιο

Στο ίδιο σίκουελ πρωταγωνιστούν και πάλι οι Έντι Ρεντμέιν ως Νιουτ Σκαμάντερ και Τζόνι Ντεπ ως ο κακός Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ. To δεύτερο έργο που έρχεται να διαδεχτεί το προ δύο χρόνων πρώτο, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου.