Μπορεί η προσοχή των περισσότερων Ελλήνων να είναι στραμμένη στον Γιώργο Λάνθιμο το βράδυ της απονομής των Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο είναι πιο πιθανό το χρυσό αγαλματίδιο να πέσει στα χέρια του Γιώργου Μαυροψαρίδη.

Ο Έλληνας μοντέρ της «Ευνοούμενης» κέρδισε το βραβείο της Αμερικανικής Ένωσης Μοντέρ Κινηματογράφου, το Eddie όπως ονομάζεται, στην κατηγορία της κωμωδίας. Στην κατηγορία του δράματος νικητής ήταν ο μοντέρ του «Bohemian Rhapsody», Τζον Ότμαν.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulations to #TheFavourite on its Best Editing win at the #EddieAwards!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Ο Μαυροψαρίδης μετά από αυτό το βραβείο μπαίνει στα φαβορί για το Όσκαρ, όπου θα έχει να αντιμετωπίσει τους Μπάρι Αλεξάντερ Μπράουν («Η Παρείσφρηση»), Πάτρικ Τζ. Ντον Βίτο («Το Πράσινο Βιβλίο»), Χανκ Κόργουιν («Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία») και Τζον Ότμαν («Bohemian Rhapsody»).

Ο πρώτος Έλληνας μοντέρ που διεκδικεί βραβείο Όσκαρ, έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους εγχώριους σκηνοθέτες από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, ενώ βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Λάνθιμου σε κάθε του ταινία.

Ο τελευταίος απουσίαζε από τις υποψηφιότητες της Αμερικανικής Ένωσης Σκηνοθετών, που έδωσε το βραβείο στον Αλφόνσο Κουαρόν του «Ρόμα». Πλέον ο Μεξικανός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Όσκαρ σκηνοθεσίας.