Η υποδοχή των πρώτων φωτογραφιών από τον νέο «Αλαντίν» δεν ήταν ακριβώς αυτή που περίμενε η Disney. Όλος ο κόσμος περίμενε να δει τον Γουίλ Σμιθ ως Τζίνι, και τώρα που τον είδε… στο εξώφυλλο του Entertainment Weekly άρχισαν τα παράπονα.

«Γιατί δεν είναι μπλε;», «Τι μαλλί είναι αυτό;», «Από μαγαζί με αποκριάτικα πήραν τα κοστούμια;» ήταν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια. Οι αντιδράσεις ήταν τόσες πολλές που ο ίδιος ηθοποιός αναγκάστηκε να απαντήσει σε σχόλιο στο Instagram: «Θα είμαι ΜΠΛΕ! Έτσι είναι το τζίνι στην ανθρώπινη μορφή του. Ο χαρακτήρας μου θα είναι CGI στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας».

Όσο για τις συγκρίσεις με τον μακαρίτη Ρόμπιν Γουίλιαμς, που έδωσε τη φωνή και την… τρέλα του στο Τζίνι στην ταινία κινουμένων σχεδίων του 1992, ο Σμιθ δηλώνει στο ρεπορτάζ του περιοδικού ότι ήθελε να κάνει κάτι παραπάνω από το να αποτίσει φόρο τιμής στην ερμηνεία του  Γουίλιαμς. Στράφηκε για έμπνευση σε δικούς του ρόλους από τη δεκαετία του ’90 – αναφέρει συγκεκριμένα τον «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ», το «Μέρα Ανεξαρτησίας» και τα «Κακά Παιδιά» – και το δικό του Τζίνι θα έχει κάτι το διαφορετικό, γιατί «δεν έχει υπάρξει αυτή η γεύση από χιπ χοπ στην ιστορία της Disney».

Στο εξώφυλλο, εκτός από τον Σμιθ/Τζίνι βλέπουμε επίσης τον Μένα Μασούντ/Αλαντίν και τη Ναόμι Σκοτ/Τζασμίν. Ενώ στις υπόλοιπες αποκλειστικές φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, κάνει την εμφάνισή του ο Μαργούαν Κενζάρι ως κακός Τζαφάρ, η Νασίμ Πεντράντ ως Ντάλια, υπηρέτρια της Τζασμίν, αλλά και ο Αμπού το μαϊμουδάκι, που αναμένεται να κλέψει πολλές σκηνές.

Η πρεμιέρα της ταινίας στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τις 24 Μαΐου 2019.